Anth
Anth Accessoires 11 november 2012

‘Apple stelt strengere eisen aan makers accessoires iDevices’

Van 7 tot en met 9 november hield Apple in het Chinese Shenzhen een conferentie voor fabrikanten van Made-for-iPhone/iPod/iPad-accessoires. Dankzij 9to5Mac kregen we inzicht in wat er op deze conferentie werd besproken, maar er heerst ook onduidelijkheid over het event.

Een bron op de conferentie meldt namelijk dat Apple binnenkort strengere eisen stelt aan de Made-for-iDevice-fabrikanten. Apple stelt al sinds enige tijd regels aan de fabrikanten die verantwoordelijk zijn voor het maken van de producten van Apple. Deze regels zijn vooral toegespitst op veilige werkomstandigheden, milieuvriendelijkheid  en eerlijke kansen voor de medewerkers van deze bedrijven. De eisen, verzameld in de Apple Supplier Code of Conduct, zouden volgens een bron bij de conferentie binnenkort ook gaan gelden voor de leveranciers van Made-for-iDevice-accessoires.

Dit zou grote gevolgen kunnen hebben voor veel fabrikanten in het MFi-programma. Hoewel de regels die Apple stelt een stap in de goede richting zijn wat betreft de werkomstandigheden in fabrieken en het verminderen van toegebrachte schade aan het milieu, komen de regels zonder twijfel met een flink prijskaartje. In het geval van veel third-party leveranciers betekent dit dat het maken van accessoires duurder zal worden.

Dit betekent dat de marges op de producten onder druk zullen komen te staan. Er zullen enkele accessoirefabrikanten zijn die het niet meer als rendabel zien om accessoires voor de producten van Apple te maken. Het merendeel zal echter toegeven en genoegen nemen met een minder grote marge of de prijzen van accessoires verhogen.

Apple heeft lang gewacht met het instrueren van accessoiremakers over de nieuwe Lightningkabels. Daardoor werden pas deze week de eerst third-party accessoires aangekondigd door Belkin.

Reageer op artikel:
‘Apple stelt strengere eisen aan makers accessoires iDevices’
Sluiten