Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 november 2012

‘Apple Maps-manager ontslagen’

Bloomberg zegt uit eigen bronnen vernomen te hebben dat Apple de manager van de Maps-afdeling heeft ontslagen. Richard Williamson gaf tot vandaag leiding aan het team dat Apple’s kaartendienst gemaakt heeft maar zou door Eddy Cue, hoofd Internet-software en -diensten bij Apple, ontslagen zijn.

Volgens de bronnen van Bloomberg is er nog geen vervanging voor Williamson gevonden. Ondertussen zou Cue advies inwinnen bij TomTom en andere bedrijven om de kaarten en bijhorende informatie in de Maps-app te verbeteren.

Apple’s Maps-app werd als onderdeel van iOS 6 geïntroduceerd in september en moest Google maps vervangen op de iPhone, iPad en iPod touch. De kaartendienst bleek echter veel fouten en weinig informatie te bevatten wat een stroom aan kritiek veroorzaakte. Het ontslag van Williamson zou hier een direct gevolg van zijn geweest.

Of Williamson de eerste is die het veld moet ruimen vanwege ‘Mapgate’ is niet helemaal duidelijk. Onlangs werd Scott Forstall nog uit zijn functie gezet als voorman van iOS 6. Het is echter nooit duidelijk geworden in hoeverre het kaartdebacle daarmee te maken had.

Apple heeft nog niet gereageerd op het bericht van Bloomberg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple Maps-manager ontslagen’
Sluiten