Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 5 november 2012

Apple na 1 weekend 3 miljoen iPad’s lichter

Toen de verkoop van de iPad mini op vrijdag begon waren er geen lange rijen voor de winkels, een enkele uitzondering daargelaten. Sterker nog; sommige winkels gingen zelfs het weekend in zonder hun volledige voorraad verkocht te hebben. Was er dan zo weinig interesse voor de jongste en kleinste telg in de iPad-familie? Nee, zo blijkt uit een zojuist vrijgegeven persbericht.

Apple heeft op vrijdag, zaterdag en zondag samen meer dan drie miljoen iPad’s en iPad mini’s verkocht. Vrijwel overal is de volledige voorraad iPad mini’s op. Het oude verkooprecord van de iPad 3 is daarmee verpulverd. Destijds werden er in het eerste weekend van de iPad 3 ‘slechts’ anderhalf miljoen verkocht. De eerste generatie iPad had zelfs 28 dagen nodig om tot een miljoen verkopen te komen.

Het mag bijzonder genoemd worden dat er nu al zoveel nieuwe iPads verkocht zijn. De iPad mini en de vierde generatie iPad zijn vooralsnog immers alleen verkrijgbaar in een WiFi-versie. WiFi+4G-modellen komen pas eind november uit. Tegelijkertijd begon de verkoop nu wel tegelijkertijd in veel meer landen dan voorheen; 34 om precies te zijn.

Toch blijkt uit de cijfers dat de iPad mini in trek is bij consumenten. Ook lijken veel mensen de aanschaf van een ‘grote’ iPad te hebben uitgesteld tot de aankondiging van de vierde generatie. Deze is op een snellere processor, wereldwijd 4G en een Lightning-connector identiek aan de derde generatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple na 1 weekend 3 miljoen iPad’s lichter
Sluiten