Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 november 2012

AC/DC eindelijk in de iTunes Store

Bij het bladeren door de onmetelijke catalogus van de iTunes Music Store krijg je wellicht het gevoel dat alle muziek er te vinden is. Toch is het tegendeel waar, want ondanks de tientallen miljoenen tracks zitten er nog grote gaten in de iTunes Store.

Tot twee jaar terug was het onmogelijk om muziek van The Beatles te vinden. Een andere omissie was het oeuvre van AC/DC. Deze krasse knarren geloofden niet in het verkopen van individuele nummers. Volgens de bandleden zou hun muziek alleen tot zijn recht komen wanner fans volledig album zouden kopen en luisteren. Blijkbaar heeft de realiteit van dalende CD-verkopen ze toch op andere gedachten gebracht want vanaf vandaag is AC/DC te vinden in de iTunes Store, en hoe!

Alle albums van AC/DC zijn opgenomen in de iTunes Store-catalogus en kunnen compleet of per nummer gekocht worden. Wie in één keer het volledige oeuvre in huis wil hebben kan voor € 109 The Complete Collection kopen. Alsof dat nog niet genoeg is heeft de band ook toestemming gegeven voor de verkoop van beltonen.

En zo wordt de digitale revolutie omarmt door nóg een mastodont van de popmuziek en wordt er weer een gat in de iTunes Store-catalogus gedicht.

Welke muziek mis jij nu nog in de iTunes Store?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AC/DC eindelijk in de iTunes Store
Sluiten