Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 1 november 2012

Aanblijven Mansfield beïnvloed door vertrek Forstall

Je moet het hoger management van Apple de laatste tijd goed in de gaten houden, want de samenstelling ervan verandert sneller dan het productenaanbod van het bedrijf zelf. In juni kondigde Bob Mansfield z’n pensioen aan om twee maanden later aan te geven dat hij aan speciale projecten ging werken onder Tim Cook.

Het vertrek van Scott Forstall zorgt ervoor dat de jobtitle van Mansfield wederom veranderd is. Voor minstens twee jaar is hij de baas van een nieuwe ‘Technologies’-divisie die zich bezig gaat houden met (mobiele) chip-ontwikkeling. AllThingsD heeft van bronnen dicht bij het bedrijf begrepen dat de ommezwaai van Bob is ingegeven door de wetenschap dat Forstall zou gaan vertrekken. De harde confronterende managementstijl van de voormalige iOS-baas Forstall lag Mansfield niet. Volgens Bloomberg wilde Mansfield alleen met Forstall praten in het bijzijn van Tim Cook.

Het aanblijven van Bob is niet het gevolg van een ‘hij eruit of ik eruit’-situatie, maar volgens bronnen was Bob wel veel sneller geneigd om zich te committeren aan een nieuwe rol toen hij wist dat Scott bij het oud vuil gezet zou gaan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aanblijven Mansfield beïnvloed door vertrek Forstall
Sluiten