Anth
Anth Nieuws 16 oktober 2012

Verkoop notebooks Apple steeg in Q3

Het zijn zware tijden voor fabrikanten van notebooks. Volgens een onderzoek dat de website Digitimes.com uitvoerde is het aantal verkochte notebooks in het derde kwartaal van 2012 4,5 procent lager uitgevallen dan in het tweede kwartaal van dit jaar. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar zakte de verkoop zelfs met 11,6 procent weg.

De grootste klappen vallen bij merken als Toshiba, Asus en Acer,  zij moesten namelijk een daling van 15-25 procent in laptopverkopen incasseren. Volgens Joanne Chien, research senior Analyst bij Digitimes, is de daling vooral te wijten aan het feit dat consumenten een koop uitstellen door de economische crisis. Daarnaast wachten consumenten met het kopen van een nieuwe laptop totdat Windows 8 volgende week wordt gelanceerd. Ook de aanhoudende populariteit van tablets bedreigt uiteraard de verkoopcijfers van notebooks.

Wie denkt dat het derde kwartaal geen winnaars kende qua verkoopcijfers heeft het mis. Apple verkocht namelijk 30% meer laptops dan het voorgaande kwartaal. Dit is vooral te danken aan het feit dat nieuwe producten, zoals de retina Macbook Pro, zeer goed ontvangen werden door de consument.

Volgens geruchten brengt Apple nog dit kwartaal nieuwe notebooks uit, iets wat de verkoopcijfers ook in het vierde kwartaal positief zou kunnen beïnvloeden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verkoop notebooks Apple steeg in Q3
Sluiten