Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 7 oktober 2012

Verbeteringen Kaarten-app zichtbaar

Na de uitkomst van Apple’s nieuwe Kaarten-app in iOS 6, de stroom aan kritiek die dit losmaakte en Tim Cook’s mea culpa dat er op volgde kan Apple’s kaartendienst wel wat goed nieuws gebruiken. Dat nieuws is er inmiddels ook gekomen.

Gebruikers melden dat steeds meer fouten in kaarten hersteld worden en dat 3D- en satellietweergaven verbeterd zijn. Daarbij blijken de nieuwe kaarten een groot voordeel te hebben boven de kaarten van Google: ze verbruiken veel minder data.

In de Kaarten-app is het mogelijk om correcties aan te brengen in kaarten of om zelf locaties toe te voegen. Lezers van 9to5Mac melden dat Apple snel blijkt te reageren op dergelijke meldingen. Zowel in de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland als Groot Brittannië bleken correcties binnen enkele dagen doorgevoerd te zijn in de Kaarten-app. Ook heeft Apple de 3D-weergaves in steden verbeterd en sommige satellietfoto’s vervangen voor betere versies.

Correcties kunnen direct vanuit de Kaarten-app gemaakt worden.

Er dook recent nog meer goed nieuws op voor de Kaarten-app. Onavo, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het meten van data-verbruik, berekende dat Apple’s kaarten gemiddeld 80% minder data verbruiken dan de Google-kaarten die voorheen gebruikt werden.

Het verschil kan verklaard worden door de vectorkaarten die Apple gebruikt in plaats van Google’s bitmap-kaarten die opgebouwd waren uit plaatjes. Bij iedere zoom-actie werden nieuwe plaatjes gedownload. één zoombeweging kostte daarmee ongeveer 1,3 MB terwijl de zelfde actie nu nog maar 270 KB verbruikt, zo heeft Onavo berekend.

Door de vectorkaarten verbruikt de nieuwe Kaarten-app dus minder data, maar daarbij wordt nu ook meer kaartinformatie geladen. Dit heeft als voordeel dat je na het laden van een kaart direct kunt inzoomen, zelfs als in de tussentijd je dataverbinding mocht wegvallen.

Heb jij al geholpen bij het verbeteren van de Kaarten-app en zijn jouw correcties al doorgevoerd?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verbeteringen Kaarten-app zichtbaar
Sluiten