Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 oktober 2012

Van ‘Nieuwe iPad’ naar ‘iPad met retinascherm’

In september waarschuwden we je al: koop geen iPad! De kans was immers groot dat Apple een geüpdatete versie van de derde generatie iPad uit zou brengen, met Lightning-aansluiting. Gisterenavond is dat ook gebeurd, maar Apple heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om er maar meteen een vierde generatie iPad van te maken, met sneller internet, betere camera en vooral een véél snellere processor.

De vierde generatie iPad, door Apple gedoopt als ‘iPad met retinascherm’, is aan de buitenkant identiek aan zijn voorganger: dezelfde maten, hetzelfde gewicht, dezelfde kleuren en het zelfde retinascherm. Alleen de Lightning-aanlsuiting onderaan verhult dat het hier om een nieuwe generatie iPad gaat.

De verbeteringen moeten dan ook binnenin gezocht worden. Daar is met name de A6X-chip het grootste nieuws. Deze processor kennen we al van de iPhone 5 waar hij zorgt voor een snelheidsverdubbeling ten opzichte van vorige generaties. Bij de vierde generatie iPad (die we voor het gemak vanaf nu iPad 4 noemen) is dat net zo. Volgens Apple is de iPad 4 twee keer zo snel als de iPad 3.

De WiFi-snelheid is verdubbeld in de iPad 4, volgens Apple. De iPad ondersteunt nu 802.11n verbindingen  op 2,4 én 5 Ghz. De 4G LTE-chip van de iPad 3 is vervangen voor een versie waarmee ook buiten Noord Amerika gebruik gemaakt kan worden van 4G-mobiele dataverbindingen.

Het laatste onderdeel van de iPad dat Apple nodig vond om te verbeteren is de 1,2 megapixel FaceTime HD-camera. Deze heeft nu een videoresolutie van 1280×720 (720p).

Al deze verbeteringen zijn niet ten koste gegaan van de batterijduur. Die is nog steeds 10 uur bij normaal gebruik. Ook de prijzen voor de iPad 4 zijn gelijk aan die van de vorige iPad. Pech dus voor iedereen die nét een derde generatie iPad heeft gekocht, maar ja… we hadden je gewaarschuwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van ‘Nieuwe iPad’ naar ‘iPad met retinascherm’
Sluiten