Anth
Anth Nieuws 12 oktober 2012
Leestijd: 1 minuut

Steve Wozniak: “Apple is arrogant geworden”

Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, staat erom bekend zijn mening over het bedrijf uit Cupertino niet onder stoelen of banken te steken. Ook over de iPhone 5 had hij z’n woordje klaar toen hem tijdens een interview met het Zuid-Afrikaanse TechCentral  om een reactie op de telefoon werd gevraagd.

Steve Wozniak, die overigens al jaren niet meer actief bij het bedrijf is betrokken, liet in een interview met de website weten enigszins teleurgesteld te zijn in Apple. Wozniak noemt Apple arrogant als het gaat om de iPhone 5. Volgens hem neemt het bedrijf zichzelf in de maling als zij ‘Oh, you can reach everything with one thumb’ als voordeel voor de iPhone 5 aandragen en wijst dit af als misplaatste arrogantie.

In een recente reclame voor de iPhone werd het toestel geprezen omdat het scherm de perfecte grootte zou hebben voor een menselijke hand. Bekijk deze reclame hieronder.

Wozniak is het echter niet eens met deze bewering. Volgens hem hebben Android-gebruikers met een groter scherm nooit problemen deze te bedienen. Apple zou de bewering over het iPhonescherm dus enkel gebruiken om hun keuze voor een kleiner scherm dan dat van concurrenten te verdedigen. Hij had liever gezien dat Apple met de iPhone 5 een telefoon met nog groter scherm op de markt had gebracht.

Het is absoluut niet de eerste keer dat Steve Wozniak van zich laat horen over producten die Apple uitbrengt. Vorige maand gaf de ingenieur aan teleurgesteld te zijn in iOS 6 Maps, eerder vertelde hij geen fan te zijn van iCloud en cloud computing in het algemeen.

Het hele interview is te beluisteren op de website van TechCentral.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Steve Wozniak: “Apple is arrogant geworden”
Sluiten