Anth
Anth Nieuws 31 oktober 2012

Siri krijgt concurrentie van Google Search

De nieuwe versie van Google Search met spraakgestuurd zoeken is eindelijk beschikbaar. De applicatie met de nieuwe functie werd eerder dit jaar aangekondigd door Google en verscheen gisteren in de Apple App Store.

Met de vernieuwde applicatie is het mogelijk om met je stem zoekopdrachten te geven aan de applicatie, waarna de vertrouwde zoekmachine van Google aan de slag gaat met je zoekopdracht. Staan de instellingen van de applicatie op Engels, dan worden de zoekresultaten bijgegaan door een gesproken reactie van de Google Search App.

In het Nederlands kun je geen gesproken antwoord van de applicatie verwachten, maar de nieuwe Google search app verstaat ons taaltje wel verbazingwekkend goed. De applicatie is ook geoptimaliseerd voor de iPhone 5. Waar Apple’s Siri, die voor een deel dezelfde functionaliteit heeft, enkel werkt op nieuwe modellen van de iPad en enkel op de iPhone 4S en 5, is de applicatie van Google minder kieskeurig. Elk apparaat met iOS 4.2 of hoger aan boord kan gebruik maken van het spraakgestuurd zoeken in de applicatie.

De Google Search App is gratis te downloaden in de App Store.

Reageer op artikel:
Siri krijgt concurrentie van Google Search
Sluiten