Anth
Anth Nieuws 18 oktober 2012

Russisch-Orthodoxe kerk: logo Apple is zondig!

Niet lang geleden kwamen wetenschappers tot de conclusie dat de liefde van fans voor Apple goed te vergelijken is met een religie. Ook een onderzoek met MRI-scan lieten een dergelijke uitkomst zien. Russisch-Orthodoxe priesters zien Apple echter als een stuk minder vroom merk, volgens de geestelijken is het logo van Apple namelijk zondig.

De priesters van de de Russisch-Orthodoxe kerk gaan zelfs zo ver om het logo anti-christelijk te noemen, omdat het de allereerste zonde zou vertegenwoordigen. Deze zonde werd begaan door Adam en Eva in het Hof van Eden, toen zij een hap namen van de appel uit de Boom des levens.

Met het bedrijf zelf en de producten van Apple is volgens de orthodoxe geestelijken overigens niets mis. Naar verluid is het in Rusland erg populair om het zondige logo op je Apple-gadget om te wisselen met een symbool dat wel door de beugel kan, zoals een christelijk kruis. Zo kunnen orthodoxe christelijken hun iPad en iPhone toch gewoon gebruiken, zonder met een volgens hen anti-christelijk logo rond te lopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Russisch-Orthodoxe kerk: logo Apple is zondig!
Sluiten