Anth
Anth Nieuws 28 oktober 2012
Leestijd: 1 minuut

Profiteert Kindle Fire van event iPad mini?

Is de iPad mini duurder dan veel mensen gehoopt hadden? Of wellicht rekenden velen op revolutionaire nieuwe functies in het apparaat? De precieze reden blijft gissen, wel weten we dat de verkoop van de Kindle Fire HD van Amazon explosief steeg na het media-event dat Apple vorige week dinsdag organiseerde.

Het is duidelijk dat de iPad mini niet voor iedereen het ideale media-apparaat is. Volgens een woordvoerder van Amazon was woensdag de beste dag voor de Kindle Fire HD sinds de launch van de gadget. Hoewel het bedrijf geen exacte verkoopcijfers vrijgaf, werd wel bekend dat er drie keer zoveel tablets verkocht werden als een week eerder.

Het is uiteraard niet zonder twijfel te zeggen dat de stijgende verkoopcijfers te danken zijn aan het evenement van Apple, maar het is voor te stellen dat veel Amerikaanse kopers kiezen voor de Kindle Fire HD, die 130 dollar goedkoper is dan de iPad mini.

De goedkoopste variant van de Kindle Fire HD heeft een scherm van 7 inch, 16 GB opslagruimte en kost 199 dollar. De goedkoopste iPad mini gaat in Amerika 329 dollar kosten. Het apparaat draait op Android en richt zich sterk op het downloaden van content uit de Amazon Store. In Nederland is de tablet nog niet officieel te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Profiteert Kindle Fire van event iPad mini?
Sluiten