Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 oktober 2012

Philips Hue: dé LED-lamp voor nerds

Een Kickstarter-project dat onlangs veel aandacht (en geld) kreeg combineerde een LED-lamp met een iOS-app waarmee de lamp bediend kon worden. Iedereen wou ‘m hebben, maar het zal nog maanden duren voordat de eerste lampen van de band rollen. Gelukkig blijkt ons eigen Philips met het zelfde idee rondgelopen te hebben: de Philips Hue. Deze LED-lamp kan meer én is vanaf morgen al te koop.

Philips Hue stelt je in staat om je lampen in huis te bedienen vanaf je iPhone of iPad. Dat begint bij het aan- of uitzetten, maar daar blijft het niet bij. Je kunt ook de kleurtemperatuur bepalen aan de hand van een kleurenschema, door een kleur uit te kiezen in een foto uit je bibliotheek of door te kiezen uit een van Philips’ ‘kleurenrecepten’. Dit zijn tinten die geoptimaliseerd zijn om bij te relaxen, te lezen of om je te concentreren.

Met de iOS app of via een web-interface kun je ook instellen wanneer de lampen aan- of uit moeten en hoe fel ze moeten branden. Zo kun je dus je eigen wakeup-light setup maken of een nachtlampje voor je kinderen instellen.

Het systeem gaat nog verder. Omdat de lampen via de bridge met internet verbonden zijn kun je ze ook op afstand bedienen. Zo kun je de lampen onderweg uitzetten als je dat thuis vergeten bent, of ze juist aanzetten om te doen alsof je thuis bent voor inbrekers.

De Philips Hue-lampen zijn alleen in de Apple Store verkrijgbaar. OMT heeft navraag gedaan bij de Apple Store in Amsterdam. Daar worden ze deze week nog verwacht. Philips heeft ons bevestigd dat Hue ook in de online Apple Store verkrijgbaar zal zijn.

Goedkoop is het Hue-systeem niet. Voor een pakket met drie lampen en een bridge betaal je 200 euro. Losse lampen kosten 60 euro per stuk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Philips Hue: dé LED-lamp voor nerds
Sluiten