Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 oktober 2012

Opnieuw Google Maps-app voor iOS 6

Opnieuw is er een app verschenen in de iOS App Store waarmee je Google Maps terug kunt halen naar iOS 6. Een primeur is het niet, die gaat naar ClassicMaps dat een paar weken geleden uitkwam. Deze app had echter beperkte functionaliteit en is alweer uit de App Store verdwenen. Gelukkig is er nu een Maps-app die meer functies heeft én gratis te downloaden is… voor zolang het duurt.

Maps+ maakte gebruik van de bekende Google-kaarten en -satellietbeelden van vóór iOS 6. Je kunt points of interest zoeken in Google’s database én het is mogelijk om routes te bepalen voor auto, openbaar vervoer, fiets of voetgangers. Al deze functies waren al te vinden in Google’s eigen Kaarten-app maar Maps+ biedt meer, zoals de naam al doet vermoeden.

Naast het bepalen van je huidige locatie kan Maps+ ook onthouden welke routes je gereden of gelopen hebt. Je kunt op de kaart de tweets van je vrienden zien op de locatie waarvandaan ze gestuurd zijn. Daarnaast is het mogelijk om zogenaamde ‘geofences’ neer te zetten op locaties. Je wordt dan automatisch gewaarschuwd als je in de buurt komt. Je kunt zelf bepalen welke van deze functies direct met een knop beschikbaar moeten zijn op de kaarten.

Maps+ is een gratis app, maar om alle functionaliteit te gebruiken moet je €2,39 betalen met een in-app purchase. Mocht je Google Maps erg missen in iOS 6 dan is Maps+ een must-have. Je zult alleen wel moeten opschieten met downloaden. Afgaand op ervaringen uit het verleden zal de app niet lang meer in de App Store staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw Google Maps-app voor iOS 6
Sluiten