Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 31 oktober 2012

Need for Speed Most Wanted: bijna écht racen op iOS

Game-studio Electronic Arts heeft zich na een voorzichtig begin inmiddels volledig gestort op mobiele platforms. Veel bekende titels uit de catalogus van EA zijn dan ook al verschenen in een iOS-versie. Op het gebied van race-spellen is EA zelfs heer een meester aangezien twee meest populaire race games voor de iPhone en iPad, Real Racing en Need for Speed, door het bedrijf gemaakt worden.

Eerder kondigde EA aan dit jaar met compleet nieuwe versies van Real Racing en Need for Speed te komen. Op de eerste moeten we nog even wachten maar van Need for Speed Most Wanted kunnen we nu al genieten. Met prachtige omgevingen, indrukwekkend vloeiende gameplay en een grote variëteit aan soorten races vergeet je bijna dat je een iPhone of iPad in handen hebt, in plaats van een game console.

In Need for Speed Most Wanted waan je je een illegale straatracer in de virtuele stad Fairhaven. Je kunt het opnemen tegen andere snelheidsduivels of de politie jennen en opjagen. Daarbij heb je de keuze uit meer dan 35 auto’s die je zelf kunt tunen. Er is ook een online multiplayer-modus. Daarbij maakt het niet uit of je met vrienden op iOS of Android speelt.

De besturing van racespellen op iOS is en blijft problematisch. Bij Need for Speed Most Wanted kun je in ieder geval kiezen uit twee mogelijkheden: sturen via de accelerometer vam de iPhone of door middel van knoppen op het scherm.

Need for Speed Most Wanted is te koop voor € 5,99 in de App Store. Het spel is geoptimaliseerd voor iPhone en iPad, ondersteunt retina-schermen en vereist minimaal iOS 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Need for Speed Most Wanted: bijna écht racen op iOS
Sluiten