Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 31 oktober 2012

Minimalistische to-do-app nu ook voor Mac

iOS-voorman Scott Forstall gaat weg bij Apple, zo werd deze week bekend. Hoofdontwerper Jonathan Ive is vanaf nu verantwoordelijk voor het uiterlijk van de interface van iOS waardoor er waarschijnlijk snel een einde aan de skeuomorphistische stijl van iOS-apps. De makers van de To-do-app Clear willen daar niet op wachten.

Clear staat bekend als een gebruiksvriendelijke maar vooral superminimalistische to-do-app voor iOS. De makers hebben nu aangekondigd binnenkort met een nieuwe versie te komen, zowel voor iOS als OS X.

Clear naast Apple's Herinneringen-app

De Mac-versie van Clear heeft de interface die iOS-gebruikers van de app al kennen. In het gebruik zijn de twee versies ook nagenoeg identiek. Op de Mac kun je de app bedienen met multitouch-bewegingen op een Magic Trackpad of via het toetsenbord. Lijstjes worden automatisch tussen je Macs en iOS-apparaten gesynchroniseerd via iCloud.

De nieuwe versie van Clear is verkrijgbaar vanaf 8 november. De 1.2-versie van de iOS-app vereist iOS 6 en kost € 1,79. Voor de Mac-versie betaal je zometeen € 15,-.

Ben jij een aanhanger van Clear?

Reageer op artikel:
Minimalistische to-do-app nu ook voor Mac
Sluiten