Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 23 oktober 2012

13 inch MacBook Pro geüpdatet met Retina-scherm

MacBook Pro

De best verkopende Mac uit de lijn van Apple, de MacBook Pro van 13 inch, heeft een nieuw jasje gekregen. Vandaag kondigde Apple de MacBook Pro aan met een Retina-scherm van 13 inch. De nieuwe MacBook is 20% dunner dan de vorige generatie, met een dikte van 0,75 inch (ongeveer 1,9 centimeter).

Ook aan het gewicht is gewerkt, met een gewicht van 1,7 kilogram is deze ruim een halve kilo lichter dan de vorige generatie. Het scherm is natuurlijk de ster van de show, met een resolutie van 2560×1600 pixels is de nieuwe MacBook Pro de laptop met de op één na hoogste schermresolutie ter wereld.

In totaal zijn er 4,096,000 pixels te ‘zien’ op het scherm, ruim vier keer meer pixels ten opzichte van de vorige generatie. Daarnaast is het contrast met 70% verhoogd en reflecteert het scherm 75% minder. De kijkhoek is maar liefst 178 graden en de laptop is voorzien van een nieuwe FaceTime-camera met een resolutie van 720p.

Het kloppende hart van de nieuwe MacBook Pro is voorzien van de nieuwe Ivy Bridge-processor van Intel. Deze is verkrijgbaar met een i5 of i7 dual-core processor met een snelheid van 2,5 tot 2,9 Ghz.  Zoals te verwachten viel heeft ook deze MacBook Pro geen optische drive meer. De harde schijf maakt nu ook gebruik van flash-technologie om de MacBook Pro snel in gebruik te houden. Deze is te verkrijgen met een maximale capaciteit van 768 gigabyte. Het werkgeheugen bedraagt 4 of 8 GB. De nieuwe MacBook Pro 13″ is vanaf vandaag verkrijgbaar vanaf € 1779.

 

Reageer op artikel:
13 inch MacBook Pro geüpdatet met Retina-scherm
Sluiten