Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Accessoires 25 oktober 2012
Leestijd: 2 minuten

Lightning-nieuws uit California en China

Met de introductie van de vierde generatie iPad en de iPad mini afgelopen dinsdag is de nieuwste generatie van alle iOS-apparaten nu voorzien van een Lightning-aansluiting. Dan wordt het dus de hóógste tijd voor containerladingen vol Lightning-kabels en accessoires. Gelukkig kwam er in dat verband deze week goed nieuws uit California en China.

Tijdens het media-evenement van dinsdag kondigde Apple terloops een reeks aan Lightning-accessoires aan. Er komen adapters om foto’s van je camera in te laden met een Lightning-naar-USB en -SD-kabel. Ook zijn er nu eindelijk kabels om je iPad, iPod of iPhone aan te sluiten op een beamer of TV met Lightning-naar-VGA– en HDMI-kabels. Het grote nieuws komt echter uit China. Daar zijn fabrikanten er in geslaagd om goedkope namaak-Lightningkabels te maken en dat is indrukwekkender dan je wellicht denkt.

Eerder werd duidelijk dat de Lightning-kabels van Apple een zogenaamde authenticatiechip hebben waardoor het veel moeilijker is om ze na te maken dan de oude 30-pinskabel. Chinese fabrikanten zijn er inmiddels echter in geslaagd om de beveiliging van Apple te omzeilen en zijn begonnen met de massaproductie van kabels, converters en docks.

MIC Gadget meldt dat het Chinese iPhone5Mod begonnen is met de verkoop van Lightningkabels voor tien dollar, de helft van de prijs van Apple’s kabel. Daarnaast maakt het bedrijf namaak-converters naar de oude 30-pins dockconnector en een Lightning-dock voor de iPhone 5. Een pakket van een kabel, dock en converter kost je 40 dollar.

Mocht je het toch bij Apple’s échte kabels willen houden, dan is zijn vanaf nu de keuzemogelijkheden:

Durf jij het aan om namaak-Lightningkabels voor je nieuwe iPhone, iPod of iPad te kopen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Lightning-nieuws uit California en China
Sluiten