Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 14 oktober 2012

iMac-harddrives gratis vervangen

Heb jij een iMac gekocht tussen 2009 en 2011 en is je harddisk ermee opgehouden? Dan heb je pech, maar misschien ook een beetje geluk. Apple heeft namelijk besloten om de garantie op een bepaald type harddisk in iMacs uit die periode gratis te vervangen.

Het vervangingsprogramma geldt voor 21 inch en 27 inch iMacs met een 1 TB harddisk van Seagate, die verkocht zijn tussen oktober 2009 en juli 2011. Om te zien of jouw iMac zo’n schijf aan boord heeft kun je het serienummer invullen op een pagina van Apple. Heb je recht op een nieuwe schijf? Maak dan een backup van je huidige harddisk en breng ‘m zo snel mogelijk naar een Apple Authorised of Premium Service Provider.

Je schijf hoeft dus niet persé al kapot te zijn om recht te hebben op een nieuwe. Is dat echter al wel gebeurd en heb je het probleem op eigen kosten laten verhelpen, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met Apple. Als aan bepaalde voorwaarden voldaan is zul je dan de reparatiekosten terugkrijgen.

Het is niet voor het eerst dat Seagate-schijven voor problemen zorgen bij Apple. In 2007 berichtten we al over grote hoeveelheden defecte Seagate-schijven in MacBooks en MacBook Pro’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iMac-harddrives gratis vervangen
Sluiten