iPhone 5 nu al productiever dan Galaxy S III

Door: Koen van Tongeren - 29 reacties

In de internationale smartphone-markt lijkt het nog maar om twee merken te gaan, of eigenlijk om twee toestellen. De Samsung Galaxy S III en Apple’s iPhone 5 maken de dienst uit. Beiden worden gezien als de beste in hun klasse en beiden zijn razendpopulair.

De Galaxy S III is inmiddels al zo’n 130 dagen te koop. De verkoop van de iPhone 5 begon 20 dagen geleden. Des te opvallender is het dat er nu al meer vanaf de iPhone 5 gesurft wordt dan op de Galaxy S III. Onderzoeksbureau Chitika concludeerde dat van het totale dataverkeer van beide toestellen 44% afkomstig was van de SIII en 56% van de iPhone 5.

Deze cijfers betekenen overigens niet dat er nu al meer iPhone 5’s dan Galaxy S III-telefoons op de markt zijn. Van de iPhone 5 zijn er in de eerste paar dagen 5 miljoen verkocht, maar het zal nog even duren voor die de 20 miljoen verkochte S III’s (tot september) voorbij gaan.

Het verschil in webverkeer kan dan ook vooral gezien worden als een opsteker voor iOS en de iPhone in het algemeen. Blijkbaar nodigt Apple’s mix van een eigen besturingssysteem en hardware meer uit tot het daadwerkelijk gebruiken van de functies van de iPhone dan de hardware van Samsung, gecombineerd met de Android software van Google…. of kun jij een betere verklaring verzinnen?

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  roger767

  galaxy 3 gebruikers surfen minder op hun telefoons omdat ze bezig zijn met andere dingen zoals werk en vrijetijd vermaak.:P

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Zoals uit andere onderzoeken blijkt is Apple populairder onder jongeren. En die internetten (veel) meer. Denk aan het gebruik van Facebook en Twitter. Meer dan dat mag je hier denk ik niet uit concluderen.

 • Profielfoto
  Douwie

  Ik denk dat het komt door Apps, op m’n iPod touch heb ik er 361 en op m’n galaxy slechts 81..

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Apple gebruikers gebruiken meer hun telefoon als ze thuis zijn.. Android gebruikers pakken vaker de laptop/pc.

  Althans, zo zie ik het bij de meeste van mijn vrienden

 • Profielfoto
  bigkevx2

  Apple populairder onder jongeren?!?
  Laatst nog ergens een onderzoek gelezen dat exact het tegenovergestelde stelde.
  Gezien de ‘gratis bij een pak wasmiddel’ strategie van Samsung is het ook niet verwonderlijk dat de jeugd voor Samsung gaat. (meerdere praktijk ervaringen bij mij bekend en ook verkopers van Dixons die Apple absoluut beter vinden maar toch Samsung liever verkopen i.v.m. provisie).

  Uit bovenstaande zou ik eerder concluderen dat iPhone kopers weten wat ze kopen en het ook gebruiken, laatst heb ik iemand met een Nokia Lumia nog uit moeten leggen hoe ze met zo’n toestel bellen, om maar even wat aan te geven.

  Mensen kopen / krijgen / leasen (betalen zich blauw) een smartphone maar hebben werkelijk geen idee wat zo’n ding kan en hoe je het gebruikt.

  Hoe vaak ik in de trein al niet gezien heb dat mensen een telefoon gesprek voeren, hun agenda pakken (papier) en een afspraak maken.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  …. of kun jij een betere verklaring verzinnen?>>

  Uh… iOS heeft meer dataverkeer nodig voor dezelfde service?!!

  Nou is Maps een goed voorbeeld, dat vector-based graphics veel minder data verbruikt dan bitmaps. Maar als iOS in het algemeen vaker het internet op gaat om, of te updaten of omdat niets in het geheugen wordt opgeslagen, dan kan dit bovenstaande verhaal ook als negatief worden gezien.

  Ik geloof er echter niet in;-)

 • Profielfoto
  Balloobear

  Met Androidtoestellen kun je gewoon niet lekker surfen en ik vind iOS over het algemene veel fijner werken dan de androidtoestellen.

 • Profielfoto
  ocramarco

  Wat een kut onderzoek, hier kan je dus echt helemaal niets mee er zijn veel te veel factoren die tot deze cijfers kunnen leiden. Ik heb ook een smartphone maar internet bijna nooit, ben ik zo iemand die niet weet wat hij gekocht heeft bigkevx2? Je praat wel een beetje onzin.

  Een papieren agenda gebruik ik ook, werkt nog steeds veel lekkerder en is veel overzichtelijker dan een digitale agenda. Maar ik ben blij om te weten hoe je over mij denkt als ik in de trein zit bigkevx2.

 • Profielfoto
  n@gel

  De enige reden dat het webverkeer zo groot is op de iPhone 5 en iOS6 apparaten is en bug in de software: Apple Support Communities

 • Profielfoto
  ro_me

  Dit bewijst maar weer dat het gerechtvaardigd is dat iphone abbo’s duurder zijn als andere abbo’s. Laat die iPhone gebruikers flink betalen! Of knijp hun verbinding!

 • Profielfoto
  harianus

  En dit is breaking nieuws? Kreeg er anders wel een notificatie van. Niet echt nodig denk ik.

 • Profielfoto
  Di May

  Apple populairder bij jongeren ?

  Doe eens een poll op deze site.

  Gewoon naar de leeftijd van de posters of de leden solliciteren, en je hebt al een deel van je antwoord. Hou daarbij relativerend rekening met de leeftijdspiramide : er zijn nu eenmaal minder ouderen dan jongeren.

 • Profielfoto
  Di May

  Oh yeah, by the way. Ik nader de ’t zestig.

 • Profielfoto
  Ce

  @Baloobear. Wat een nonsense dat je op Android toestellen niet kunt surfen. Juist als het gaat om surfen kies ik vaker een mijn android toestel dan voor de iPhone.

  Het is wel een opmerkelijke kop… dat meer dataverkeer gezien wordt als productiever en dat dit ook nog als een “opsteker” gezien moet worden…en dat alles zonder een analyse waaruit die opgehaalde Mb’s bestaan. (siri, weerapps, spelletjes, social media??)

 • Profielfoto
  Martink

  Als je op stations en in treinen kijkt zie je ook veel meer mensen met een iPhone in hun hand staan dan met een andere smartphone. Dus raar is het niet.

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Mensen surfen nou eenmaal meer op hun iPhones omdat safari al jaren doorontwikkeld is.
  Safari is supersnel en bij de standaard android browser heb ik nogsteeds veel hangen en traagheid !

 • Profielfoto
  Festen

  Je hebt kleine leugens, grote leugens, en statistieken. Het staat niet in het artikel van Chitika zelf, maar als je even doorvraagt, blijkt dat het gaat om Amerikaans dataverkeer. Chitika wil niet zeggen op welke websites hun tellers staan, dus als dat vooral websites als Macworld en TUAW zijn, zeggen de cijfers alweer minder. En ja, in Amerika is Apple nou eenmaal populair.
  De 5 miljoen verkochte iPhones 5 en 20 miljoen S III’s geldt dan weer voor de hele wereld, dus dat staat los van deze cijfers. Bovendien moet je altijd uitkijken wie dergelijke “onderzoeksbureaus” betaalt.
  In ieder geval was de verkoop van de iPhone 5 een paar miljoen lager dan wat werkelijk onafhankelijke analisten als Bloomberg hadden verwacht.

 • Profielfoto
  Kdingo

  @Di may een poll op deze Apple fan-site? Dan denk ik dat de iPhone toch wat meer gekozen wordt;)

 • Profielfoto
  pim939

  Volgens mij is het zo dat veel android of bb gebruikers naast hun telefoon nog een iPhone of iPod touch hebben. Ik kan dit fout hebben maar zelf zie ik het vaak genoeg.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het is al jaren zo dat er op iOS apparaten als iPhone, iPad (en iPod) veel meer gesurft wordt als op Android apparaten. Ik herinner me uit eerdere onderzoeken in Amerika zelfs dat iOS zelfs verantwoordelijk was voor 90% van het internetverkeer op mobiel gebied. Dat gegeven is dus bekend, maar hoe het komt? iPhone en iPad (iPod) surfen gewoon veeeel lekkerder dan Androids?
  iOS gebruikers zijn intelligenter en willen meer weten? Of hebben een actiever sociaal leven, waardoor ze meer via hun devices contact zoeken met anderen?
  Misschien moet je op een Android apparaat hard op de icoontjes drukken voordat ze het doen? Of hebben gebruikers van Galaxy SIII last van pleinvrees door het grote scherm? Interessant eigenlijk. Hoe zou het komen?
  Volgens mij was ook al bekend dat Apple gebruikers sowieso veel meer gebruik maken van internet dan gebruikers van andere computers.
  Het lijkt er dus op dat de Apple-mens een totaal andere is dan de Android-mens. (Of de windhoos-mens).:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Overigens is het tij aardig aan het keren voor de populariteit van de iPhone onder jongeren. Was het zo dat de afgelopen jaren veel jongeren de iPhone niet konden betalen, dat vorig jaar veel telefoonwinkels hun klanten op de mouw speldden dat Samsung veel beter en moderner was dan iPhone (instructie aan personeel!) of dat de prehistorische Blackberry vanwege lage prijs én het (veel te duur betaalde) pingen bij jongeren populair was, NU zie ik bij mijn kinderen en al hun vrienden dat er massaal wordt overgestapt op de iPhone. Velen nog op de iPhone 4(S) vanwege lagere prijs en een aantal ook op de iPhone 5.
  @pim939: Het lijkt me onzin dat jongeren of andere mensen naast hun Android/Galaxy een iPhone hebben. Lijkt me erg duur om er twee smartphones op na te houden en (als je een iPhone hebt) ook volstrekt onnodig.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  @Tee Loo ; Je hebt een goed punt. En wat is er nou eigenlijk gemeten ? Gaat het om totale dataverkeer waaronder ook Maps, ieder dag een reservekopie, continue iCloud syncing etc.. Of gaat het om dataverkeer benodigd voor het bezoeken van websites.. En zegt dat iets over de hoeveelheid bezoeken met iPhone of Galaxy of de data verschillen tussen iOS en Android bij het bezoeken van dezelfde pagina’s etc..

 • Profielfoto
  Jm1996

  Tja de trotse iPhone 5 bezitters downloaden nu allemaal grote games zoals fifa. En dan gebruik je heel veel data

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het zelfde enorme verschil in internet/datagebruik bestond al voor de iPhone 5 er was en ook al voordat iCloud er was. Met Apple Maps en iCloud heeft het dus niet speciaal te maken. Mobiele apparaten met iOS maken gewoon veel meer gebruik van internet dan Androids. With Apple its simply More FUN!!:)

 • Profielfoto
  Jurien73

  Met een Galaxy S3 zijn ze steeds bezig met het schoon maken van hun Android telefoon. Of ze hebben het geld gewoon niet

 • Profielfoto
  Brambv

  Mensen die bij de reacties zetten; ‘iPhone is slecht, iOS is slecht etc’ Denk ik, WTF doe jij op een Apple site als je het kut vindt….

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Oplossingen zoeken voor dat spul wat ze zo rot vinden?

 • Profielfoto
  streeff

  Het is wel een verrekt interessante vraag, waar dat verschil vandaan komt. Maurice de Hond is er nooit als je hem nodig hebt.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  @MacAanZee : Je hebt ongetwijfeld gelijk, maar dit soort onderzoeken bevestigen nog ondersteunen je theorie. Je kunt met dit soort “statistieken” nog altijd alle kanten op. En dan nog weet je niet of ze sowieso al waar zijn…