Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 15 oktober 2012
Leestijd: 1 minuut

iPhone 5 nu al productiever dan Galaxy S III

In de internationale smartphone-markt lijkt het nog maar om twee merken te gaan, of eigenlijk om twee toestellen. De Samsung Galaxy S III en Apple’s iPhone 5 maken de dienst uit. Beiden worden gezien als de beste in hun klasse en beiden zijn razendpopulair.

De Galaxy S III is inmiddels al zo’n 130 dagen te koop. De verkoop van de iPhone 5 begon 20 dagen geleden. Des te opvallender is het dat er nu al meer vanaf de iPhone 5 gesurft wordt dan op de Galaxy S III. Onderzoeksbureau Chitika concludeerde dat van het totale dataverkeer van beide toestellen 44% afkomstig was van de SIII en 56% van de iPhone 5.

Deze cijfers betekenen overigens niet dat er nu al meer iPhone 5’s dan Galaxy S III-telefoons op de markt zijn. Van de iPhone 5 zijn er in de eerste paar dagen 5 miljoen verkocht, maar het zal nog even duren voor die de 20 miljoen verkochte S III’s (tot september) voorbij gaan.

Het verschil in webverkeer kan dan ook vooral gezien worden als een opsteker voor iOS en de iPhone in het algemeen. Blijkbaar nodigt Apple’s mix van een eigen besturingssysteem en hardware meer uit tot het daadwerkelijk gebruiken van de functies van de iPhone dan de hardware van Samsung, gecombineerd met de Android software van Google…. of kun jij een betere verklaring verzinnen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 5 nu al productiever dan Galaxy S III
Sluiten