Anth
Anth Nieuws 11 oktober 2012
Leestijd: 1 minuut

iFixit haalt nieuwe iPod touch uit elkaar

Enkele weken geleden werd de vijfde generatie iPod touch door Apple geïntroduceerd. De nieuwe iPod was niet direct beschikbaar, maar inmiddels hebben de eerste klanten hun bestelde iPod touch mogen ontvangen. Reparatiewebsite iFixit zou iFixit niet zijn als ze deze nieuwe gadget niet direct uit elkaar zouden halen.

De nieuwe iPod touch heeft dezelfde schermgrootte als de gelijktijdig gelanceerde iPhone 5 en deelt uiteraard nog meer functies met de iPhone. Toch ontdekt iFixit dat Apple niet dezelfde onderdelen gebruikt in de apparaten. Waar de iPhone in veel gevallen is uitgerust met high-tech componenten, moet de iPod touch het doen iets minder geavanceerde vervangend onderdelen.

Zowel het moederbord als de batterij van de iPod touch zijn een stukje kleiner dan die van de iPhone 5.  De iPod touch beschikt over een Apple A5-processor en loopt hiermee een stapje achter op de iPhone 5, die de nieuwe A6-processor aan boord heeft.

Ook constateert de website helaas dat de nieuwe iPod touch minder eenvoudig te repareren is dan z’n voorganger. Zo scheidt een metalen schildje het scherm van de overige onderdelen en zijn een aantal componenten vastgelijmd aan de case. De batterij is met contacten vastgesoldeerd, hetgeen het vervangen van ook dit onderdeel redelijk lastig maakt.

Al met al beoordeelt iFixit de iPod touch met slechts 3 van de 10 punten voor repareerbaarheid. Bij het openmaken stuitte iFixit al op problemen, in plaats van schroeven wordt de iPod touch namelijk bij elkaar gehouden met clips en lijmoppervlaktes. Ook het feit dat veel kabels vastgesoldeerd zijn maakt dat de iPod touch moeilijk te repareren is.

De complete operatie inclusief fotoreportage is te bekijken op de website van iFixit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iFixit haalt nieuwe iPod touch uit elkaar
Sluiten