Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 oktober 2012

Houten toetsenbord is duurzaam en cool

Wat geef je de Apple-geek die alles al heeft? Zo’n iPhone-bestuurbare helikopter met raketwerpers heeft ie vast al, net als die USB-octopus of dat peperdure aluminium iMac-steuntje. Nee, voor een beetje Mac-gek moet je verder zoeken om met iets origineels te komen. Bij zo’n zoektocht kun je uiteindelijk uitkomen bij bedrijfjes als het Franse Orée, maker van een houten toetsenbord voor je Mac, iPhone of iPad.

Het Orée Board is een volwaardig Bluetooth Mac-/iOS-toetsenbord (inclusief command- en functietoetsen), waarvan de behuizing en de toetsen van hout zijn. Je kunt kiezen tussen esdoorn- of walnoothout. Ook het lettertype op de toetsen is naar eigen smaak aan te passen. Je kunt zelfs een persoonlijke boodschap in het hout laten laseren. De toetsenborden worden met de hand gemaakt in Frankrijk.

Hoe zwaar zo’n functioneel stuk hout is wordt niet gemeld door Orée. Ook is niet bekend hoe goed het toetsenbord zich houdt in verschillende klimaten waarbij de houten toetsjes krimpen of uitzetten. En dan hebben we het nog niet eens over het gevaar van splinters bij het typen of het onderhoud waar schuurpapier en lak voor nodig zal zijn in plaats van een vochtig doekje en stofzuiger. Maar ja, wie origineel wil zijn moet risico’s lopen.

Een Orée Board is waarschijnlijk het meest coole en duurzame Apple-gerelateerde cadeau om te geven of te krijgen, op de twee (niet meegeleverde) AAA-batterijen na. Het toetsenbord kost je € 125,- en is online te bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Houten toetsenbord is duurzaam en cool
Sluiten