Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 26 oktober 2012

GTA Vice City krijgt tweede leven op iOS

iOS blijkt een goudmijn te zijn voor spelontwikkelaars. Nieuwe games worden met miljoenen tegelijk verkocht en het platform blijkt ideaal om nog een tweede keer te cashen op titels uit vervlogen tijden. Een spelmaker die daarover kan meepraten is Rockstar, maker van het razendgeweldadige en (daarom?) -populaire spel Grand Theft Auto. Een jaar geleden bracht de gamemaker GTA III uit voor iOS, een spel dat tien jaar eerder al verscheen als PC-titel.

Rockstar gaat het zelfde trucje nog eens flikken, nu met GTA Vice City. Tien jaar geleden verscheen het als PlayStation 2-titel. Dit najaar brengt Rockstar het naar de iPad, iPhone en iPod touch. Het gaat om een volledige versie van het spel, aangevuld met een aantal verbeteringen voor mobiele platforms.

In Grand Theft Auto Vice City speel je maffioso Tommy Vercetti die in Vice City belandt, een stad die veel weg heeft van Miami, Florida. Daar schiet, moordt en dealt hij zich een weg door de lokale onderwereld.

GTA Vice City verscheen eerder al op de Mac, samen met GTA III en GTA San Andreas. Dit laatste spel kwam oorspronkelijk in 2004 uit en zou dus zomaar in 2014 op iOS kunnen verschijnen. In dat tempo moeten we nog zes jaar wachten tot GTA IV in 2018 naar iOS komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
GTA Vice City krijgt tweede leven op iOS
Sluiten