Grootste Apple Store Azië opent deuren

Door: Anth - 23 reacties

Apple slaat wereldwijd de vleugels nog verder uit met het betreden van nieuwe markten en het openen van grote winkels. Hoewel Nederland al enige tijd z’n  eigen Apple Store op het Amsterdamse Leidseplein heeft, blijft het toch interessant om te zien wat voor winkels Apple nog altijd maandelijks opent. Dit weekend is het de beurt aan Beijng, waar in Wangfujing de grootste Apple Store van Azië dit weekend feestelijk z’n eerste bezoekers heeft ontvangen.

Groot, groter, grootst lijkt op te gaan wat betreft de Apple Stores die in Azië verrijzen. Dit geldt ook zeker voor de nieuwste winkel van Apple in Bejing Wangfujing, die naast drie verdiepingen ook over een gigantische glazen façade beschikt.

Voor zo’n groot winkeloppervlak is natuurlijk flink wat personeel nodig. De nieuwe Apple Store in Beijing heeft dan ook 300 medewerkers in dienst om je klanten service te verlenen. Een van de verdiepingen is zelfs compleet ingericht als Apple Genius Bar, een ander is vrijwel helemaal gewijd aan accessoires voor producten van Apple.

Deze Apple Store is de derde winkel van Apple in de stad en is gelegen in een van de populairste winkelgebieden in Beijing. Apple heeft laten weten binnen afzienbare tijd ook een Apple Store in het Chinese Shenzen te openen. De iPhone 5, die binnenkort in China gelanceerd zal worden, was nog niet in de winkel te bekennen.

Begin dit jaar werd de lancering van de iPhone 4s in Beijing en Shanghai uitgesteld na gevechten bij een Apple Store in de Chinese hoofdstad tussen de oproerpolitie en wachtenden.

OMT’er Lambert is op vakantie in China en nam een kijkje in de allernieuwste Apple Store. De foto’s die hij maakte zijn hieronder te bekijken.


Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Froggle

  Ah, die plek ken ik! Was er een paar jaar geleden. Echt een mega huge winkelcentrum zit daar aan vast.

 • Profielfoto
  Ernstfoto

  Dat reusachtige scherm vind ik een beetje overdreven, typisch Aziatisch zullen we maar zeggen!;)

 • Profielfoto
  afcusto

  Ja dat klopt. Echt iets voor Azië! Haha

 • Profielfoto
  MACniffecent

  Have we not all become children of technology

 • Profielfoto
  reporterdavid

  aIplet 2

 • Profielfoto
  DylanViset

  Het valt me tegen dat ze geen retina-scherm hebben genomen maar gewoon een LED-scherm

 • Profielfoto
  iMad

  Wie heeft die slechte foto’s gemaakt?

 • Profielfoto
  Bman

  Leuk artikel, wel een beetje laat; iphoneclub was al een paar uurtjes eerder met dit nieuws (welliswaar zonder foto’s). Overigens is OMT wel vaak eerder met nieuws dan iPC.

 • Profielfoto
  Chillie

  @iMad ga je serieus lopen b*tchen op een gozer die op vakantie was en toevallig (heel leuk!) wat kiekjes met ons deelt?

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Voor Beijing is dat inderdaad een ideale plek. Alle dure merken die alleen hele rijke Chinezen kunnen betalen verkopen ze daar;)!En McDonald’s zit natuurlijk helemaal vol!

 • Profielfoto
  Humain

  Prima, hoe meer service op locatie hoe beter.

 • Profielfoto
  ro_me

  Wie heeft die slechte foto\’s gemaakt?

  Iemand met een iPhone! Dat zie je toch!

 • Profielfoto
  bugboy

  Een iPhone 5, want op de eerste en laatste twee foto’s zijn duidelijk roze vlekken te zien;-)

 • Profielfoto
  THX-1138

  Slechte foto’s inderdaad. Ligt niet zo zeer aan de camera, maar aan degene die de foto’s neemt. Heeft gewoon wat staan klikken zonder op de belichting te letten.

 • Profielfoto
  SanderMichelsen

  Ik heb het idee dat vroeger, toen Apple nog niet mega was, er een stuk minder azijnpissende gebruikers waren. Man, man waar kan je je wel niet druk over maken? De ene keer zeiktirades over d’s en t’s in de teksten, de andere keer gemiereneuk welke website eerder een bericht heeft gebracht. En nu weer gejank over de foto’s.

  Pak voortaan lekker zelf een vliegtuig naar een opening om vingeraflikkende foto’s te maken. Ik durf te wedden dat, als er geen foto’s bij hadden gestaan er gezeik was geweest over het ontbreken van foto’s. GET AN EFFING LIFE!

 • Profielfoto
  Stutger

  Jammer dat hij er nog niet was toen ik in Beijing was afgelopen jaar!

  Wat betreft de foto’s: bedankt Lambert, voor het maken van deze foto’s en ze te willen delen met ons op OMT. De kwaliteit is mijns inziens prima. We krijgen zo toch een mooie impressie van de nieuwe Store aldaar.

 • Profielfoto
  Bman

  Mischien moet de heer imad maar eens met goede foto’s aankomen, dan kan hij zelf zien dat het toch wel erg lastig is om een foto te maken van een LCD scherm zonder dat er allerlei rare kleuren onstaan.

 • Profielfoto
  ernst.

  @Chillie

  Goed gezegd! Sommigen hebben altijd wat te klagen en durven zich dan nog Apple liefhebber te noemen.

  @iMad

  Als je zelf geen betere foto’s weet te brengen die je zelf hebt geschoten houd dan je wafel dicht en wees alleen dankbaar daar ik ook de store heb bezocht maar helemaal geen foto’s heb geschoten. (Fyi: ik vertoef momenteel in Azië en China- Beijing was 1 vd steden waar ik was en ben intussen alweer doorgereisd naar een ander deel van Azië)

  Voor hen die het interesseert hoe groot nu echt dit gebouw is: Denk aan formaat Bijenkorf Amsterdam en vermenigvuldig dat met een factor 2.

 • Profielfoto
  KR1275

  ‘Vroeger’ had Sony ook zulke winkels (Sony Centre). Het mooie daar was dat het hele assortiment er aanwezig was en je overal aan mocht zitten. Wat is nu het grote voordeel van zo’n Apple Store?? Ik vind de Store in Amsterdam weinig indrukwekkend.

 • Profielfoto
  pim939

  indrukwekkend om te zien

 • Profielfoto
  Bman

  @Richard, nee nu mag je niet meer aan een iphone zitten, dan word je gelijk gearresteerd!!!;)

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Hahah precies weer voor een event.
  Durf te wedden dat we er weer een filmpje over krijgen.

 • Profielfoto
  rcheduke

  Stijlloze, smaakloze Chinese mall. Lompe betonnen palen omwikkelt met aluminium, een duidelijk voorbeeld van actuele Chinese barok.