Extra iCloud-opslag gebruikers MobileMe verlengd

Door: Anth - 12 reacties

Toen de service MobileMe in 2011 ophield met bestaan, werden gebruikers ervan gecompenseerd met extra opslag op iCloud. In plaats van de gebruikelijke 5 GB opslag kregen leden van MobileMe tijdelijk 25 GB opslagruimte op de nieuwe cloudservice van Apple.

Deze upgrade duurde tot 30 september 2012, maar voormalig leden van MobileMe werden op die datum aangenaam verrast. Velen kregen namelijk de melding dat de upgrade die Apple geschonken had in de vorm van extra opslag was verlengd tot ver in de toekomst. In sommige gevallen hoefden gebruikers volgens de mededeling pas in 2050 weer te betalen voor de extra opslagruimte.

De fout werd al snel ontdekt door medewerkers van Apple, maar de gulheid van het bedrijf hield ondanks dat niet op. Apple heeft voormalig gebruikers van MobileMe namelijk laten weten de extra opslagruimte nog een jaar langer kosteloos aan te bieden. Pas op 30 september 2013 zullen zij moeten betalen voor de extra ruimte of worden teruggezet naar de reguliere 5 gigabyte.

De aankondiging kwam in een e-mail van iCloud die hieronder te lezen is.

When you moved your MobileMe account to iCloud, we provided you with a complimentary storage upgrade beyond the standard 5GB that comes with an iCloud account to help you with the transition. Originally, this storage upgrade was set to expire on September 30, 2012.

As a thank you to our former MobileMe members, we will continue to provide you with this complimentary storage upgrade at no charge, for an additional year, until September 30, 2013. No action is required on your part. For complete details, please read this article.

Thank you again for using iCloud,

iCloud Team

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Nicolinden

  Ik heb sinds een paar jaar Apple producten. Ik begon met een MacBook en daarna liep het een beetje uit de hand;-)

  Ik kreeg altijd zo’n pop-up om een trial van MobileMe te nemen… Ik vond dat onzin en nooit gedaan tot een maand voor iCloud kwam ik zag eindelijk wel wat voordelen in mobile me en dacht laat ik het eens proberen.

  Ik heb dus nog nooit betaald maar doordat ik op het juiste moment een trial nam heb ik al 2 jaar gratis 25 GB opslag. ;-). Maar ja… Wel een beetje jammer dat ik maar 2 GB in gebruik heb:-)

 • Profielfoto
  Martink

  Ik had dus speciaal een visa voucher gekocht om te kunnen betalen. Hadden ze het niet eerder kunnen melden?

  Hoop dat het volgend jaar mogelijk is om mijn MobileMe id en mijn iTunes id te koppelen. Soms best wel lastig dat het los zit

 • Profielfoto
  wverveer

  Ik heb inderdaad de 25gb gekregen..als hoofd van een family account..maar de andere family leden niet.. Klopt dat?

 • Profielfoto
  leovanh

  Ik heb het ook gekregen, met een keurig Nederlandstalige mail.:-)

 • Profielfoto
  akerboom

  @wverveer, dat klopt. Bij ons ook!

 • Profielfoto
  mvdenberg

  Tja, erg leuk die gratis extra opslag. Maar ik ben toch teleurgesteld. Het is geen iDisk. Die had ik vol word/excel/PDF/zip bestanden staan en kon er altijd bij: iPhone of via het web.
  Helaas valt mijn Mac buiten de boot dus geen icloud ondersteuning. Ben nu weer terug naar af: agenda en adresboek synchroniseer ik weer ouderwets: via het snoertje met iTunes. En nu gebruik ik Dropbox (kuch kuch): had liever de MobileMe oplossing gehad. Alleen mail en find my phone gebruik ik nog.
  Hopelijk komt er weer een iDisk, alhoewel mijn Mac die dan niet zal ondersteunen.

 • Profielfoto
  Voorhaar

  Ik heb ook netjes een email ontvangen over de gratis upgrade met 20 GB, momenteel staat mijn icloud opslagcapaciteit nog steeds op 5 GB.
  Hoe krijg ik deze 20 GB ?

 • Profielfoto
  jacogrinwis

  Ik had pas al betaald weer voor de verlenging van 20 GB extra wel balen nu krijg ik het niet had gratis zou verwachten eigenlijk dat ik dan wel in plaats van op de 25 GB naar de 45 GB zou gaan beetje oneerlijk gaat toch om €32,00.

 • Profielfoto
  Erwal

  iCloud valt mij gewoon tegen. Veel geprezen en hier uiteraard bejubeld.
  Maar ik mis rechtstreekse toegang tot mijn opslag. Zolang er geen iDisk komt is het een slap aftreksel van MobileMe wat mij echt beter beviel. Die iDisk bestanden heb ik nu moeten verplaatsen naar Google Drive en Dropbox. Gemiste kans…
  Voor extra iCloud wil ik voorlopig niet betalen, voor MobileMe deed ik dat met veel plezier.

 • Profielfoto
  ArMac

  Absoluut mee eens, mis iDisk! Dat was de reden dat ik MobileMe gebruikte. iCloud is zeker een downgrade… Hoop dat Apple dit in de toekomst gaat aanpassen.

 • Profielfoto
  maconly

  ik heb liever mobile me terug.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Die laatste optie is er helaas niet. Ik moet zeggen dat ik de auto-synchronisatie tussen iWork en iCloud wel heel erg prettig vind, maar dat ik inderdaad iets als iDisk mis in iCloud. Voor mij dus Dropbox.

  Jammer dat Apple niet een combinatie van beiden biedt… Dan had ik best door willen gaan met betalen voor ruimte in de wolk.