Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 3 oktober 2012
Leestijd: 1 minuut

Een beter milieu begint bij de iPhone 5

iFixit staat bekend om het uit elkaar halen van gadgets. Ditmaal werkten ze samen met healthystuff.org om te achterhalen uit welke schadelijke stoffen telefoons bestaan. Maar liefst 36 telefoons werden ontmanteld om vervolgens met speciale apparatuur de chemische samenstelling te achterhalen.

In de top 36 staat de Motorola Citrus op de eerste plek, met slechts 2,56 punten (op een 5 punts schaal waarbij minder punten beter is). De iPhone 4S staat op de tweede plek met 2,69 punten. De iPhone 5 staat op de 5e plek met 2,75 punten. Hiermee staan de laatste 2 iPhone modellen in de groene zone. De grootste concurrent van de iPhone, de Samsung Galaxy S3, staat op de 9e plaats (2,99 punten) in de gevarenzone. De lijst wordt afgesloten met de 1e generatie iPhone met de volledige score van 5 punten.

Over het algemeen kunnen we concluderen dat met het uitkomen van nieuwe modellen vervuilende stoffen in mobieltjes steeds meer geweerd worden. Zo staat de eerste generatie iPhone op de laatste plaats, maar zijn de laatste 2 modellen hoog in de lijst terug te vinden. Dit geldt ook voor de telefoons van Samsung. Ook hier lijken Apple en Samsung dus in een strijd met elkaar verwikkeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Een beter milieu begint bij de iPhone 5
Sluiten