Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 oktober 2012

Apple op talentenjacht

Apple’s grootste probleem op dit moment is niet de reeks aan patentrechtszaken die wereldwijd lopen, de imagoschade die de Kaarten-app veroorzaakte of de toenemende concurrentie van Android. Nee, Apple heeft vooral ‘last’ van meer dan 100 miljard dollar aan cash die ergens aan opgemaakt moet worden, maar waar aan?

Al tijden gaan speculaties rond over de bedrijven die Apple wel of niet zou kunnen of moeten kopen. Tot nu toe blijft het echter bij een enkele tactische overname van een kleine onderneming, voornamelijk om getalenteerd personeel in huis te halen. Die tactiek lijkt Apple nu door te zetten met het wegkopen van talent bij grote bedrijven. Onlangs bleek een belangrijke chipontwerper van Samsung verhuist te zijn naar Apple. Nu schijnt het bedrijf een leidinggevende zoekexpert bij Amazon weggelokt te hebben om het Siri-team te leiden.

William Stasior was excecutive bij Amazon, gespecialiseerd in online zoektechnologie. Hij leidde Amazon’s zoek- en advertentieafdeling ‘A9’ en werkte daarvoor als leidinggevende bij het ooit zo machtige AltaVista.Volgens AllThingsD is hij ingegaan op een onbekend bod van Apple en verhuist zijn werk daarmee van Palo Alto naar Cupertino.

Volgens AllThingsD gaat Stasior bij Apple de Siri-groep leiden. Apple’s spraakgestuurde personal assistant is nu nog grotendeels afhankelijk van externe zoekmachines. Daarnaast is denkbaar dat Stasior kan bijdragen aan meer accurate zoekresultaten in Apple’s kaarten-app.

Rest de vraag, wie staat er nog meer op Apple’s wishlist?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple op talentenjacht
Sluiten