Anth
Anth Nieuws 1 oktober 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple onderzoekt flexibel scherm

Geregeld duiken er patentaanvragen van Apple op voor nieuwe innovatieve producten of functies voor toepassing in toekomstige apparaten. Een groot deel van deze patenten blijven vervolgens verstoffen of een plank, maar ze geven wel een interessant kijkje in de keuken van de ontwikkelingsafdeling van Apple.

Recentelijk kwam er een patentaanvraag naar buiten waaruit blijkt dat Apple onderzoek doet naar de toepassing van flexibele schermen in producten als de iPhone en de iPad. De technologie van flexibele schermen in de apparaten brengt verschillende mogelijkheden met zich mee. Zo kan een scherm dienen als speaker en kan een lasermicrofoon achter het scherm ervoor zorgen dat het hele oppervlakte gebruikt kan worden als om geluid van je stem op te vangen.

Ook onderzoekt Apple de mogelijkheid om schermen in de toekomst van tactile feedback te voorzien. Deze technologie zorgt er voor dat een glad touchscreen op sommige momenten reliëf kan krijgen, zodat een gebruiker bijvoorbeeld de letters van een toetsenbord voelt tijdens typen.

Of en wanneer de hierboven besproken patenten in producten van Apple zullen verschijnen  is uiteraard niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Apple onderzoekt flexibel scherm
Sluiten