Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 oktober 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple laat Java definitief los met update

Al in 2010 maakte Apple bekend dat Java in de toekomst niet langer door Apple zelf ingebouwd zou worden in OS X. In plaats daarvan zouden Oracle en het open source OpenJDK-project het stokje overnemen en zorgen voor betere en vooral snellere updates van deze platform-onafhankelijke programmeertaal. Daarna bleef het lang stil.

In april van dit jaar bracht Oracle de eerste Java kit voor ontwikkelaars uit. Inmiddels is er ook een versie voor consumenten beschikbaar. Daarmee is het tijd om afscheid te nemen van Apple’s eigen Java applet. Met een vandaag-uiitgekomen software-update wordt Apple’s Java plugin verwijderd uit alle webbrowsers op je Mac. Vervolgens kun je zelf de nieuwe versie downloaden bij Oracle

Java is in het verleden vaak de oorzaak geweest voor trojans en andere malware voor de Mac. Apple wist in veel gevallen niet tijdig met een beveiligingsupdate uit te komen en heeft daarom besloten om Java aan Oracle over te dragen. Verwacht wordt dat ontdekte beveiligingslekken hierdoor vanaf nu sneller worden gedicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple laat Java definitief los met update
Sluiten