Apple herdenkt Steve Jobs

47 reacties

Vandaag één jaar geleden, op 5 oktober 2011, overleed Apple’s mede-oprichter en voormalig CEO Steve Jobs. Ter herinnering aan deze droeve gebeurtenis is vandaag een video geplaatst op apple.com waarin Steve herdacht wordt.

De video wordt direct getoond als je naar Apple.com gaat. Er worden foto’s van Steve’s tijd bij Apple getoond, gecombineerd met citaten uit interviews en keynotes, muzikaal begeleid door een Cellosuite van Bach, gespeeld door Yo-Yo Ma.

Na de video wordt een persoonlijke boodschap van Apple’s huidige CEO Tim Cook getoond.

A message from Tim Cook, Apple’s CEO.

Steve’s passing one year ago today was a sad and difficult time for all of us. I hope that today everyone will reflect on his extraordinary life and the many ways he made the world a better place.

One of the greatest gifts Steve gave to the world is Apple. No company has ever inspired such creativity or set such high standards for itself. Our values originated from Steve and his spirit will forever be the foundation of Apple. We hare the great privilege and the responsibility of carrying his legacy into the future.

I’m incredibly proud of the work we are doing, delivering products that our customers love and dreaming up new ones that will delight them down the road. It’s a wonderful tribute to Steve’s memory and everything he stood for.

Tim

Reacties

47 reacties

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Engels is je niet je sterkste kant he? :sarcastic:
  Het is ‘peace’…

 • Profielfoto
  Lau24

  Rest in pies uh piece Steve.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  @recoiller:

  Het gemiddelde zelfmoordcijfer in China is hoger dan bij Foxcon! Je kunt dus stellen dat het zelfmoordcijfer binnen Foxcon lager is dan gemiddeld.

  Dat klopt, maar hoeveel bedrijven ter wereld komen er door in het nieuws? Naast Foxconn is er alleen het verhaal van France Telecom. En van dat bedrijf is de ex-topman vervolgd. (Gebeurde dus niet in China he?)

  Ook onzin, het sluit niet aan op de Europese richtlijnen maar er is geen wettelijke verplichting. Reken er op dat er dan ook al wel een rechtzaak was geweest.

  Geen onzin dus. Er is wel degelijk een wettelijke verplichting dat APR’s (of een officiële Apple Store) aan de locale wetten voldoen. Waarom zou Apple daarvan vrijgesteld mogen worden? Het geld voor de gehele markt. De enige uitzondering is als je iets direct bij een fabrikant besteld. Maar ga je naar een gewone winkel dan gelden de EU richtlijnen.
  En je weet toch wel dat in Italië Apple veroordeeld was tot het betalen van een boete? Daar ging dus echt wel een rechtszaak aan vooraf en heeft het een en ander aan het rollen gebracht want andere landen oefende toen ook druk uit op Apple die schoorvoetend zijn voorwaarden ging aanpassen.
  En nog steeds lijkt het niet overal te kloppen want het wordt onderzocht.

 • Profielfoto
  iQuinten

  RIP Steve…
  Je was top!

 • Profielfoto
  recoiller

  @ Marcelfacd:
  Hoewel ik je punt wel een beetje begrijp, ben ik het er ook mee eens dat er redelijk veel onzin in je post staat.

  Apple gebruikt en misbruikt dit als een middel om de toch al cult en reli aanhang van Mac nog sterker aan zich te binden

  Dit is onzin, Apple doet er alles aan om deze handel tegen te gaan ondanks de gigantische vraag uit de markt. Apple stopt ieder bedrijf dat reli-producten op de markt brengt rondom Steve Jobs en stimuleert het zelf juist niet.

  Zo’n homepage-mededeling van CEO ‘Tim’ …bah. Ik zit daar niet op te wachten. Ik ben een consument en zit niet te wachten op het vermengen van twijfelachtig sentiment met de aanschaf van zoiets banaals als een computertje. Buiten dat is de inhoud ook nog verwerpelijk….Steve Jobs als wereldverbeteraar…sure.

  Dit is puur sentiment, je mag het vinden maar respecteer het ook als anderen een andere mening hebben. Overigens heb jij het over iets banaals als een computertje, maar je beseft niet dat ook jouw wereld er iets anders uit had gezien zonder Steve.

  Apple, met de hoogste marges in de bussiness

  Klopt, en? Ze zijn er eerlijk over en HP en Epson maken veel meer marge in de inkt-business. Dat is ook verwerpelijk?

  slechtste werkomstandigheden voor hun aziatische werknemers

  Onzin, ten opzichte van onze standaard is het slecht, voor daar is het een stuk beter dan aan de productielijnen van Dell en HP. Er zijn inmiddels voldoende werknemers geïnterviewd. Niet dat het goed is, in tegendeel, maar je stelling is onzin.

  buitensporig hoge zelfmoordcijfers

  Het gemiddelde zelfmoordcijfer in China is hoger dan bij Foxcon! Je kunt dus stellen dat het zelfmoordcijfer binnen Foxcon lager is dan gemiddeld.

  bizar protectionistisch gedrag

  Klopt, wat is daar mis mee? Coca Cola en KFC gaan verder dan Apple met betrekking tot protectionisme.

  slechtste garantievoorwaarden (die feitelijk in strijd zijn met de wettelijke verplichtingen)

  Ook onzin, het sluit niet aan op de Europese richtlijnen maar er is geen wettelijke verplichting. Reken er op dat er dan ook al wel een rechtzaak was geweest.

  verder willen ze zoveel mogelijk winst maken

  Dat wil ieder commercieel bedrijf. Communisme is het alternatief.

  en maken er een cult- en reli marketing van

  Opnieuw onzin en staat haaks op de werkelijkheid zoals eerder al aangegeven.

  Als je dan even kan aangeven waar ik onzin uitkraam?

  Ik hoop dat dit een beetje antwoord geeft op je vraag.

  Dat Jobs op zijn terrein geniaal was kan ik ook nog invoelen maar dat maakt hem nog geen aardig persoon en keurig zakenman.

  Je hebt helemaal gelijk. Ik geloof ook niet dat iemand hem hier prijst vanwege zijn aardige persoonlijkheid of zijn keurige zakelijkheid. De lof gaat alleen over zijn innovativiteit.Eigenlijk zeg je hier dat je het met iedereen eens bent hier.

  En nee, Apple is niet heilig voor mij en ik vind oprecht dat het er niet beter aan toe gaat na de dood van Steve.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Dus ja, Apple zou hierin best het voortouw kunnen nemen door meer verantwoordelijkheid voor arbeidsomstandigheden te nemen

  Hoewel Apple er niet constant met de neus bovenop zit doen ze dit feitelijk al want er zijn al audits e.d. uitgevoerd. Maar voor zover ik weet niet door andere grote bedrijven die daar hun spullen laten maken. In ieder geval hoor je daar niets over in de media.
  .
  En het laatste nieuws.

 • Profielfoto
  flyinghigh

  @Hendrik ijzerbroot”

  Dat de werkomstandigheden daar slecht zijn is vooral een Chinese aangelegenheid en dat Apple zich er toch wat van aantrekt en controles laat uitvoeren is lovenswaardig maar wettelijk niet echt ‘hun zaak’ maar van de Chinese overheid die zelf nauwelijks een vinger uitsteekt en het volk dom probeert te houden.

  De Chinese overheid staat nagenoeg geen vrije vakbonden toe en als de Chinese overheid wel degelijk de omstandigheden via wetgeving (ontslagrecht) voor werknemers beter wil maken worden ze tegengewerkt door grote multinationals. Met name de Amerikaanse en Europese Kamer van Koophandel hebben een sterke lobby bij de Chinese overheid. Die zien graag dat het blijft zoals het nu is, want dergelijke wetgeving drijft de arbeidskosten op.

  Helaas zijn in China de meningen van mensen aan de top “te koop”. Zolang men betaalt kijkt men de andere kant op. Hierdoor verloopt de verandering uiterst traag in China.

  Dus ja, Apple zou hierin best het voortouw kunnen nemen door meer verantwoordelijkheid voor arbeidsomstandigheden te nemen. Net zoals Apple in de loop der jaren hun apparaten milieuvriendelijker hebben gemaakt en naar de kritieken van milieu organisaties hebben geluisterd.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  De hele wereld is het er over eens dat Steve Jobs van grote betekenis is geweest. Nooit eerder uitte men zoveel lof over wat ‘slechts’ een CEO was van een zeer succesvol bedrijf. Van veel bedrijven (zo niet alle) weten we niet eens wie op dit moment de CEO is. Hooguit op plaatselijk niveau eren we wel eens iemand zoals Philips of Fokker maar wereldwijde lofzang voor een oprichter c.q. CEO is toch echt wel uniek te noemen.
  .
  Verdient hij dat? Jazeker, want of het nu gejat is of niet, hij was de gene die het naar de consument bracht. Hij was de stuwende kracht en visionair die ook andere aanzette het zelfde te proberen. Want wat zouden we gehad hebben als Apple nooit was opgericht of als Apple in de jaren ’90 daadwerkelijk failliet was gegaan? Daarover kun je speculeren, maar één ding was zeker geweest: Er was géén OS-X-achtig OS gekomen omdat de enige speler van betekenis (Microsoft) naar alle waarschijnlijkheid nooit het roer had omgegooid, laat staan ideeën hebben gehad waarvan we weten dat ze dat vaker wel dan niet van Apple hadden afgekeken. Het zelfde geldt voor alle andere producten van Apple. Mogelijk hadden we een soort van ‘iPad’ gehad, maar de kans was groter geweest van niet. Ja, we kunnen zelfs stellen dat de consument een computer nog steeds een ‘eng ding’ had gevonden want het was Jobs en Jobs alleen die de computer naar de consument bracht. (Wozniak zag het nog steeds als iets voor een nerd) De eerste computer met een GUI was de Xerox Alto waar maar 2000 exemplaren van zijn gemaakt (voor bedrijven) omdat Xerox het niet zag zitten een computer aan de consument te gaan verkopen; maar Jobs dus wel, en die maakte een deal met Xerox (waardoor ‘jatten’ dus niet juist is) en de rest is geschiedenis…
  .
  Natuurlijk had Jobs zijn negatieve kanten maar dat vergeten we maar al te graag als je met je iPad of Mac aan het werken bent…
  .
  Is het reëel om Apple (dan wel een CEO) steeds maar weer in verband te brengen met zelfmoorden en werkomstandigheden bij zijn leveranciers?
  Nee dat is het niet als we gaan kijken waarom veel bedrijven hun spullen in Azie laten maken.
  Dit is namelijk niet altijd zo geweest, en oorspronkelijk werd ook alles in Amerika zelf gemaakt. Maar door allerlei factoren met geld verslindende regelgeving aan de top werd het voor veel bedrijven steeds moeilijker om het een en ander goedkoop te houden. Bedrijven als Foxconn ( 1 jaar eerder dan Apple opgericht) speelde daar op in en lokte veel bedrijven zodat die veel lagere kosten hadden dan in het thuisland.
  Immers: waarom zou een bedrijf niet in eigen land produceren? Het zorgt voor werkgelegenheid en is goed voor de economie. Maar nu werken er ruim 1 miljoen mensen bij Foxconn alleen al. In menig land zou dat de werkeloosheid op nul brengen.
  Dat de werkomstandigheden daar slecht zijn is vooral een Chinese aangelegenheid en dat Apple zich er toch wat van aantrekt en controles laat uitvoeren is lovenswaardig maar wettelijk niet echt ‘hun zaak’ maar van de Chinese overheid die zelf nauwelijks een vinger uitsteekt en het volk dom probeert te houden.

 • Profielfoto
  Marcelfacd

  (niet op deze foto te zien)
  @ eatualive ) moet je geen ruzie mee krijgen;-)

  Als je dan even kan aangeven waar ik onzin uitkraam?

  Ik weet toevallig het een en ander van productie inkopen op grote schaal in Azie… je koopt gewoon je ‘eigen’ productielijn, de producent resourced en de opdrachtgever bepaalt voor een groot deel de ‘ CAO’ (als ie daartoe bereid is) en heeft dus grote invloed op de omstandigheden van zijn / haar producitelijn. Het feit dat ze nu weer zijn aangeklaagd zegt toch wel wat.

  Dat Jobs op zijn terrein geniaal was kan ik ook nog invoelen maar dat maakt hem nog geen aardig persoon en keurig zakenman.

  Anyways…wilde het even kwijt, nu weer door met het leven.

 • Profielfoto
  flyinghigh

  Mooi verwoord door marcelfacd. Ben het met hem eens. Het gaat niet om het feit om stil te stil te staan bij het overlijden van Steve Jobs. De video is mij persoonlijk too much. Een bericht op de website had volstaan. Er wordt naar mijn mening iets teveel ingespeeld op de emotie en onderbuik gevoelens van “klanten”. Het is in essentie een vorm van marketing. Het heeft wat weg van de Noord Koreaanse trekjes waarbij aanhangers staan te huilen bij het portret van hun voormalig “great leader” Hoe je het ook went of keert: Steve is helaas niet meer.

  Dat Steve voor Apple belangrijk was staat buiten kijf. Maar de nieuwste producten en nog toekomstige producten zijn zogezegd niet meer van Steve. De toekomst zal ons leren of alleen Steve het in zich had om succesvolle producten te creëren. RIP Steve.

 • Profielfoto
  eatualive

  @Marcelfacd

  Beetje overdreven reactie met een hoop onzin. Met name het verhaal dat doelt op foxconn aangezien bijna elke fabrikant zijn producten daar laat maken en dat het in verhouding beter is dan bij de rest van de bevolking die in andere bedrijven werken. Neemt niet weg dat het nog steeds slecht is dat er zelfmoorden zijn maar alle bedrijven die daar produceren hebben evenveel schuld.

  Daarnaast moet je niet vergeten dat Jobs Apple heeft opgericht en dat hij veel voor apple heeft betekent. We praten hier niet over ‘een’ CEO maar de oprichter. Kortom je vind dat zo’n persoon na zijn dood nooit meer herinnerd mag worden die zoveel heeft bereikt? Wat Apple nu doet is niet ‘misbruik’ maken dit is respect tonen.

  Lijkt me heel normaal dat ze dit onder de aandacht brengen. Zou het zelfs vreemd vinden als ze het niet hadden gedaan. Wat ik wel overdreven vind en dat is niet apples schuld, dat is dat nieuwszenders er uren over gaan praten etc.

 • Profielfoto
  Marcelfacd

  Ik zal het niet hebben over het verlies van een persoon, dat staat allemaal buiten kijf….

  Maar waar ik wel een hele nare smaak bij krijg is de reli-marketing die volgt na het overlijden van een markant persoon.
  Apple gebruikt en misbruikt dit als een middel om de toch al cult en reli aanhang van Mac nog sterker aan zich te binden. Het enge is dat er nog massaal achteraan gehuppeld wordt ook.
  Zo’n homepage-mededeling van CEO ‘Tim’ …bah. Ik zit daar niet op te wachten. Ik ben een consument en zit niet te wachten op het vermengen van twijfelachtig sentiment met de aanschaf van zoiets banaals als een computertje. Butien dat is de inhoud ook nog verwerpelijk….Steve Jobs als wereldverbeteraar…sure.
  Apple, met de hoogste marges in de bussiness, slechtste werkomstandigheden voor hun aziatische werknemers (buitensporig hoge zelfmoordcijfers), bizar protectionistisch gedrag, en slechtste garantievoorwaardin (die feitelijk in strijd zijn met de wettelijke verplictingen)…. wereldverbeeraar uhuh.

  Let’s get real… de vorige CEO is dood, de nieuwe wat minder stevig, die gebruikt de iconografie van de vorige nog maar en verder willen ze zoveel mogelijk winst maken en maken er een cult- en reli marketing van ….en de goegemeente loopt er achteraan.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Diep respect voor wat deze man bereikt heeft met Apple. Van mij mag daar inderdaad wel even bij worden stil gestaan. Ik krijg toch ook wel een klein beetje kippevel bij dit soort filmpjes inderdaad.

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Voor deze persoon kan iedereen enkel maar bewondering opbrengen.
  Wat hij deed zal niet snel over gedaan worden!
  Vooral zijn aanpak naar de muziekorganisaties spreekt mij erg aan, iTunes is voor mij een zeer belangrijk programma binnen mijn computer gebruik. Dit zowel voor muziek aan te kopen als te beluisten, een snuifje Apple magie met een snuifje hulp aan de artiesten als hun boeg er rond! Great job.

 • Profielfoto
  nicj56

  Dit is en blijft een een groot iemand die de wereld heeft veranderd met zijn snufjes om het te vermakkelijken. Maar al met al blijft dit een super groot verlies. ook voor ons als apple fans. Ik las dit nieuwsbericht precies een jaar geleden en ging naar apple.nl en zag het daar. Kan het nog steeds niet geloven.

 • Profielfoto
  Dexter_202

  Apple klopt zich op de borst en alle fanboys hier janken omdat hun profeet zijn kunststukje op het toneel niet meer kan tonen.

  Gaap.

 • Profielfoto
  De broer van Norbert

  Commercieel handige zet. Mensen raken op zo’n moment weer even in de ‘Steve mood’ en zijn meer geneigd om gelijk maar even naar de Macstore af te dwalen om een zak eurootjes achter te laten.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Die man is Jezus niet hoor. btw, 666 is het nummer van de duivel. Toeval?!;)

  Geen toeval. Was bewust zo gedaan. En niet door Jobs maar het was een idee van Wozniak:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_I

  The Apple I went on sale in July 1976 at a price of US$666.66, because Wozniak “liked repeating digits”

  Ze hadden er ook “777” van kunnen maken want dat is de tegenhanger van “666”, maar Wozniak was nu eenmaal een ‘practical joker’.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Zie net dat de huidige stand van een Apple aandeel 666 is… Oftewel hetzelfde bedrag als dat wat moest worden betaald voor de eerste Mac… Toeval?! ;).

  Zoiets veranderd met de minuut. Dus ja toeval.

 • Profielfoto
  recoiller

  @ RienMSc1.
  Niet iedereen is hetzelfde. Duizenden doden in Afrika hebben geen enkele invloed op de wereld, de geschiedenis of het leven van anderen. Oneerlijk misschien maar wel realiteit. Dit geeft des te meer aan waarom Steve zo belangrijk was.

  Steve was zeker geen Jezus maar het komt niet vaak meer voor dat een persoon zoveel invloed op het leven van zoveel anderen heeft.

  Ondanks het hoge aandeel van Apple vraag ik me toch wel af wat welke kant Apple op gaat. Tuurlijk, de iPhone 5 is mooi en panoramafoto’s maken is leuk.. maar verder zie ik Apple meer naar specificaties refereren zoals andere bedrijven doen. Het centraal stellen van de gebruiker lijkt op de achtergrond te raken.

  De problemen met onder andere de Maps applicatie is een mooi voorbeeld. Ik kan me niet voorstellen dat Steven een product zou lanceren waar hij later excuses voor moet aanbieden. Kijk naar de wanorde rond om iCloud.. Ik heb inmiddels mail op: mac.com, me.com, icloud.com
  Miljoenen mensen raken gegevens kwijt met synchronisatie problemen. Mountain lion is zo geweldig omdat het veel blunders van Lion terug draait.

  Apple is nog altijd superieur aan de competitie maar in mijn beleving gaan ze er niet op vooruit.

 • Profielfoto
  Franklin47

  Without steve there wasn’t a computter a tablet or a smartphone steve change the world in many sigts of electronics rip steve

 • Profielfoto
  mowat

  Al werk ik graag op mijn iMac en al heeft die man bewezen een goed zakenman te zijn , toch doet me dat echt niet meer dan het overlijden of het herdenken van bv. de big boss van mijn favorietautomerk of van mijn TV dat zou doen. Er zijn echt wel mensen die meer voor de mensheid betekenen of betekend hebben dan Steve Jobs.

 • Profielfoto
  reporterdavid

  Die man is Jezus niet hoor. btw, 666 is het nummer van de duivel. Toeval?!;)

 • Profielfoto
  Okkexxl

  Zie net dat de huidige stand van een Apple aandeel 666 is… Oftewel hetzelfde bedrag als dat wat moest worden betaald voor de eerste Mac… Toeval?! ;).

 • Profielfoto
  iDeMi

  Al weer een jaar geleden. Alsof het gisteren was. Ik hoop dat hij nog lang bij Apple blijft!

 • Profielfoto
  Hydræ

  Wat gaat een jaar snel voorbij!
  Thank you Steve.

 • Profielfoto
  queenfan

  Of de iPhone 5. Of de iPad 3. Of Pages \’09. Of een oude iMac of een stokoude Mac Pro. Ik snap wel dat het toeval moet zijn. Maar Apple en innovatief is er niet meer sinds 2011.

  Je moet natuurlijk Steve Jobs niet verheerlijken dat hij het allemaal uitgevonden heeft, de MacBook, iMac en Mac Pro familie is al tijden hetzelfde alleen onderhuids verbeterd. De iPod is ook sinds dag en dauw hetzelfde, maar Steve wist het zo te verpakken dat het iets nieuws was.

  Steve Jobs veranderde je gedachte van wat moet ik er mee naar ik kan niet zonder, maar vergeet niet dat Tim Cook en de anderen al ver voor het overlijden van Steve al druk bezig waren met nieuwe dingen.

 • Profielfoto
  joseph88

  STEVE , STEVE, STEVE :'(!
  STEVE JOBS

 • Profielfoto
  joseph88

  STEVE STEVE STEVE :'(!
  STEVE JOBS

 • Profielfoto
  Needler

  Hij was zeer belangrijk voor apple.
  Maar ik denk dat we het moeten leren los laten

  onderschat de mensen om steve jobs heen niet. De huidige crew die hij in de tijd dat ie terug kwam om zich heen heeft verzameld niet.

  ze hebben zich al bewezen tijdens zijn ziektebed. apple blijft wel voort kabbelen.
  Zolang ze maar niet een bedrijf worden dat huidig succes blijft herkauwen.

  Kleinere iPad als voorbeeld.

  Of de iPhone 5. Of de iPad 3. Of Pages ’09. Of een oude iMac of een stokoude Mac Pro. Ik snap wel dat het toeval moet zijn. Maar Apple en innovatief is er niet meer sinds 2011.

 • Profielfoto
  queenfan

  Het filmpje is wel een kippenvel moment.

  http://www.youtube.com/watch?v=6cV_7NRmSBc&feature=youtu.be

 • Profielfoto
  knekkie

  Hij was zeer belangrijk voor apple.
  Maar ik denk dat we het moeten leren los laten

  onderschat de mensen om steve jobs heen niet. De huidige crew die hij in de tijd dat ie terug kwam om zich heen heeft verzameld niet.

  ze hebben zich al bewezen tijdens zijn ziektebed. apple blijft wel voort kabbelen.
  Zolang ze maar niet een bedrijf worden dat huidig succes blijft herkauwen.

  Kleinere iPad als voorbeeld.

 • Profielfoto
  Bobdegroteappleliefhebber

  Triest ;( ik mis hem nog steeds bij elke keynote.

 • Profielfoto
  ckafe

  Beter laat dan nooit. Goed dat Steve gememoreerd wordt.
  Zoals ik vandaag al elders op dit forum meldde, heeft hij mijn leven zeer verrijkt. Dank voor de video.

 • Profielfoto
  remcob00

  Mooi teken van dank van Apple dat ze zo’n video op hun site plaatsen. Ik blijf Steve nog altijd missen in de Apple presentatie.

  Ik kan me die 5 oktober vorig jaar nog als de dag van gisteren herinneren:
  Ik kwam ’s morgens op school en een klas genoot van me vroeg of ik het nieuws al wist. Toen ik nee zei, vertelde hij dat Steve Jobs was overleden. Het kwam niet onverwachts maar toch deed het wel iets met mij. Toen ik daarna het eerste les uur in een computerlokaal zat ging ik meteen naar OMT en kwam ik uit op die zwarte pagina waar het ook opstond. Ik denk dat ik die dag ook nooit meer zal vergeten.

  En ookal ben ik nog zo jong en ben ik nog niet zo heel lang Apple fan toch doet dit wat met me.

  Tevens zie ik in Steve Jobs ook wel een voorbeeld, een bedrijf dat ergens in een garage begint en uitgroeit tot zo’n enorm bedrijft.

  RIP Steve

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  R.I.P Steve ………. AND THANKS!

 • Profielfoto
  Needler

  De Apple keynotes zullen nooit meer zo tof zijn als tot een jaar geleden. Met alle restecpa voor Tim. Hij zuigt monkeyballs op het podium.

 • Profielfoto
  RienMSc1.

  Er gaan ook veel mensen dood in Afrika en andere landen…

 • Profielfoto
  ffgezellig

  Heel smaakvol en ja kippenvel.

 • Profielfoto
  Dr. User

  Echt erg dit. R.I.P. Steve!

 • Profielfoto
  Djmichel

  Kippenvel…

 • Profielfoto
  reporterdavid

  Kom op zeg, het was ook maar een man. Oke, ik zit dit te typen vanachter mn macbook pro, maar toch.

 • Profielfoto
  Mark18

  Way to early*

 • Profielfoto
  Mark18

  Steve, you’ve gone wat to early

 • Profielfoto
  Drixels

  Rip Steve:( we Miss you:(

 • Profielfoto
  binaries4me

  Het is en blijft een groot verlies. Kippenvel bij het zien van het filmpje op de apple website. Als ik er nu over nadenk dan mis ik deze man echt oprecht. Precies een jaar geleden stuurde een collega mij in de ochtend een iMessage. Met een brok in mijn keel ging ik het web op. En ja het was waar wat in die sms stond.

 • Profielfoto
  recoiller

  Zat al te wachten op een melding…