Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 oktober 2012

Apple aan de schandpaal in Engeland

Apple voert zijn juridische strijd tegen Samsung niet alleen in de V.S. ook in Europese landen wordt over en weer (aan)geklaagd. Zo stelde een Britse rechter deze zomer nog Apple in het ongelijk over de bewering dat Samsung’s Galaxy Tab teveel op de iPad zou lijken. Samsung’s tablets waren daar simpelweg ‘niet cool genoeg‘ voor, volgens de rechter. Dat compliment kon Apple in zijn zak steken, maar wel samen met een veroordeling voor het maken van onterechte claims.

Met advertenties in kranten en tijdschriften en met een boodschap op Apple.co.uk moest Apple van de rechter publiekelijk excuses maken voor de onterechte bewering dat Samsung de iPad kopieerde. Apple ging in hoger beroep tegen deze uitspraak en blijkt dit vandaag verloren te hebben.

BBC meldt dat de Britse rechter in het hoger beroep geoordeeld heeft dat Apple’s straf ongewijzigd blijft. Daarmee moeten alsnog advertenties verschijnen in publicaties als Daily Mail, Financial Times en T3 Magazine. Apple moet hierin duidelijk maken dat Samsung de iPad niet gekopieerd heeft. Daarnaast moet op de Engelse website van Apple een link geplaatst worden naar het oordeel van de rechter.

Apple kan nog in cassatie gaan tegen het hoger beroep, maar experts verklaren tegenover Reuters dat dit waarschijnlijk niet zal gebeuren. In plaats daarvan zal het reclame-team waarschijnlijk overuren maken om het bedrijf zo ongeschonden mogelijk uit deze schandpaal-situatie te krijgen.

OMT helpt graag een handje en stelt de volgende advertentie voor.

Heb jij nog een beter idee?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple aan de schandpaal in Engeland
Sluiten