Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 25 oktober 2012
Leestijd: 1 minuut

Alles wordt duurder, ook in de App Store

Euro-crisis, BTW-verhoging, het zal er allemaal mee te maken hebben dat de prijzen in de Mac en iOS App Stores verhoogd zijn. Apps van €0,79 kosten vanaf nu €0,89. €1,59 wordt €1,79 en €2,39 wordt €2,69. Gemiddeld genomen zijn apps 10 tot 15 procent duurder geworden.

De prijsstijging maakt Apps in de Mac App Store ook aanzienlijk duurder. Zo kost OS X Mountain Lion opeens een euro meer en betaal je voor Final Cut Pro X 30 euro meer dan een paar uur geleden. Alleen de iTunes Store lijkt vooralsnog ontsnapt aan de prijsstijgingen. Daar kosten nummers nog €0,99 tot €1,29 en zijn albums te koop voor €9,99.

De verhogingen zijn onaangekondigd doorgevoerd maar konden verwacht worden. Sinds de uitkomst van de App Store zijn de prijsniveau’s hetzelfde gebleven terwijl de Euro in de afgelopen tijd een flinke val heeft gemaakt. In de V.S. zijn prijzen dan ook niet omhoog gegaan.

De prijsstijgingen vallen samen met de bekendmaking van Apple’s kwartaalcijfers. Zoals gebruikelijk braken deze weer alle records.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Alles wordt duurder, ook in de App Store
Sluiten