Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 oktober 2012

50 klassieke PC games nu op Mac

Volgens de statistieken is de kans relatief klein dat jij altijd een Mac-gebruiker geweest bent. Veel OMT-ers gebruikten 10 jaar geleden nog een PC. Gold dat ook voor jou, dan ken je waarschijnlijk nog de game-klassiekers uit die tijd zoals Postal, Crusader en Little Big Adventure. Mocht je op een druilerige vrijdag als vandaag met weemoed terugdenken aan die tijd dan is er goed nieuws! Tientallen klassieke PC games zijn vanaf vandaag ook op de Mac beschikbaar.

De online gamewinkel GOG.com heeft een catalogus van 50 game-klassiekers uitgebracht voor OS X. Spellen als The Witcher, Dungeon Keeper en Spacechem zijn daarmee nu gewoon op je Mac te spelen. De games die GOG Mac-compatible gemaakt heeft zijn destijds voor MS-DOS geschreven. Door een meegeleverde DOS-emulator kunnen ze op de Mac gespeeld worden. Er moet wel betaald worden voor de games, maar gelukkig heeeft GOG zes van de meest populaire PC-klassiekers tijdelijk in de aanbieding gedaan.

GOG zegt dat het niet zal blijven bij de lijst van 50 klassieke PC-games. De site belooft vanaf nu elke week een ander spel Mac-compatible zal maken.

Welke PC-klassieker zou jij graag op je Mac willen spelen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
50 klassieke PC games nu op Mac
Sluiten