Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 25 september 2012

Woz en Schmidt over Apple’s Kaarten-app

We hebben op OMT al uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe Kaarten-app van Apple. Inmiddels hebben twee zwaargewichten in Silicon Valley er ook hun zegje over gedaan. Apple’s mede-oprichter Steve Wozniak denkt dat de negatieve reacties op de app overtrokken zijn. Google’s CEO Eric Schmidt verklapt ondertussen dat het bedrijf geen haast heeft met het uitbrengen van een nieuwe iOS-app.

In een gesprek met ZDNET heeft Steve Wozniak zijn mening gegeven over Apple Maps. Zijn eerste ervaringen zijn niet bijzonder positief. Vooral de navigatie-functie vindt Woz nog niet goed. Hij was niet in staat om puur op de stem te navigeren terwijl hem dat wel lukt op zijn Android smartphones. Toch vindt hij de negatieve reacties overtrokken. Hij heeft het gevoel dat mensen zich teveel focussen op kleine problemen die ze niet relativeren in verhouding tot het nut dat ze hebben.

I have been reading about the problems, and I don’t know if they are that severe… Sometimes, there are a lot of complaints about one little thing people spot, but it’s not that hard to deal with in life.

Google’s CEO Eric Schmidt heeft ondertussen tegenover Reuters gereageerd op ‘mapgate’. Hij vindt dat Apple de verkeerde keuze heeft gemaakt door weg te gaan bij Google. Ook zegt hij dat Google nog niets heeft gedaan richting het aanbieden van een nieuwe iOS-versie van Google Maps. Daarmee drukt hij eerdere geruchten over een op handen zijnde Google Maps-app de grond in. Volgens Schmidt praten de beide bedrijven nog steeds met elkaar en kan er wat hem betreft altijd nog een samenwerking uit voortvloeien. Hij legt de bal echter bij Apple.

We have not done anything yet. […] We’ve been talking with [Apple] for a long time. We talk to them every day.

Schmidt heeft verder niets over een Maps-app voor iOS gezegd. Daarmee is het niet eens zeker of Google überhaupt wel van plan is om met Google Maps voor iOS uit te komen. Toch ligt het in de lijn der verwachting dat dit gaat gebeuren. In eerdere onderzoeken kwam namelijk naar voren dat het overgrote deel van het mobiele Google Maps-gebruik van iOS komt, ondanks het grotere aantal Android-smartphones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woz en Schmidt over Apple’s Kaarten-app
Sluiten