Weduwe Steve Jobs rijkste vrouw in de Valley

20 reacties

Elk jaar publiceert Forbes een lijst met de 400 rijkste mensen ter wereld. De lijst van 2012 is net verschenen en tussen de 20 nieuwkomers zitten enkele opmerkelijke namen, waaronder de weduwe van Steve Jobs, Laurene Powell. Powell erfde het fortuin van Jobs na zijn dood en ze is nu ruim 11 miljard dollar waard.

Hiermee is Powell de rijkste vrouw in Silicon Valley en staat zij op de 28e plaats in de algemene lijst van de rijkste mensen ter wereld. Powell ontmoette Jobs toen zij aan Stanford bedrijfskunde studeerde. De twee stapten in 1991 in het huwelijksbootje en kregen 3 kinderen: Reed, Erin en Eve. 

Powell zelf richtte zich meer op de goede doelen en startte ondermeer College Track, een organisatie die jongeren uit achtergestelde gezinnen de mogelijkheid wil bieden om een goede opleiding te kunnen krijgen. Daarnaast was zij betrokken bij de oprichting van Terravera, een bedrijf dat biologische producten verkoopt aan retailers door heel Amerika. Ook zat zij in de raad van bestuur van Achieva, een bedrijf dat online lesmateriaal maakt om leerlingen te helpen bij het maken van examens.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  jtd

  Idd, samen met ‘ikweethetbeter’. Alleen zei hij dat Jobs zijn ziekte heel lang ontkend heeft. Dát is een hele logische reactie van een mens.
  Jij zegt dat Jobs verkeerd bezig was. Dát is niet aan jou om te oordelen. Iedereen gaat daar op zijn of haar eigen manier mee om. Silvia werd, voor zover ik weet, om de tuin geleid door een kwakzalver. Die so called docter kon haar wel beter maken.
  Jobs had zelf het idee wat het beste voor hem was en dat was in eerste instantie niet de chemo weg. Want ook dat is geen pretje. Als je dan toch dood gaat, dan is chemo misschien niet eens een eerste optie. De dagen die je daar soms mee rekt zijn niet de beste dagen.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  @jtd:
  Ik ben niet de enige hier die dit aanhaalt hoor. Zo staat het in de biografie ook vermeld. Met kanker geldt altijd dat je er op tijd bij moet zijn omdat je kansen dan aanzienlijk stijgen. Maar als je het dan weet en je slaat net als Silvia Millecam de gevestigde wetenschap af dan ben je verkeerd bezig. Jobs was er altijd van overtuigd dat een fruit dieet en bepaalde andere levensmiddelen veel beter waren dan een karbonade en zo. Maar daar waren helemaal geen medische bewijzen voor.
  In de biografie kun je lezen dat zijn hele familie net als bij Millecam aandrong om naar een echte dokter te gaan i.p.v. een of andere ghuru.
  Ik zeg niet dat hij dan nu nog geleefd had, maar anders gelopen was het zeker.

 • Profielfoto
  Bento

  Ze heeft geld en is nu eindelijk van die psychopaat af……

 • Profielfoto
  narugo5445

  Echt geweldig! Ik kocht een nieuwe iphone 5! Ik moet eerst een mooie beschermende behuizing! Hier (http://2d1.in/05k) zie een heleboel mooie! I love it! We gaan en te zien!

 • Profielfoto
  iPodzz

  Ze staat op plaats 100 als ik op de website va Forbes kijk, of kijk ik verkeerd?

 • Profielfoto
  jtd

  Jobs heeft anders veel te lang gewacht met de eerste chemo behandelingen en dacht dat het wel weg zou gaan met een 100% fruit dieet en alternatieve geneeskunde. Pas na lang aandringen liet hij zich behandelen maar toen was het te laat…

  Dus? Eigen schuld dikke bult?
  Hoe durf je te impliceren dat als Jobs meteen was gaan chemoën dat het dan allemaal wel goed zou komen.
  Ieder mens bevecht deze ziekte op zijn of haar eigen manier. En ieder mens hoopt er van te genezen. Samen met Jobs zijn er velen die dagelijks wakker worden met de wetenschap dat ze nog een X-aantal dagen te leven hebben. En al die mensen proberen op hun eigen manier daar een weg in te vinden.
  .
  Laten we hier nu niet gaan roeptoeteren dat het allemaal anders had kunnen lopen en ons gewoon bij het topic houden, dat zal ik nu ook doen, alhoewel ik absoluut niets over dit topic te melden heb.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Steve heeft uit alle macht geprobeerd zijn overlijden uit te stellen (met Apple vliegtuig naar Europa voor behandelingen etc). Het is gelukt om dat een paar jaar te verlengen met veel moeite en doorzettingsvermogen, maar uiteindelijk helpen zelfs miljarden niet tegen deze ziekte…

  Jobs heeft anders veel te lang gewacht met de eerste chemo behandelingen en dacht dat het wel weg zou gaan met een 100% fruit dieet en alternatieve geneeskunde. Pas na lang aandringen liet hij zich behandelen maar toen was het te laat…

 • Profielfoto
  Maverick9898

  En ook jarenlang te geloven in rare diëten van goeroe’s. Niet dat ie het verdiende ofzo, maar ook dat hielp niet;).

  11 miljard is niet niks:)!

 • Profielfoto
  iKweethetbeter

  Steve heeft uit alle macht geprobeerd zijn overlijden uit te stellen

  Nadat hij eerst maanden zijn ziekte ontkende. Als hij eerder iets aan die kanker had laten doen, had hij misschien nog iets meer tijd gekregen. Je weet het niet, het is gissen wat er had kunnen gebeuren…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Steve heeft uit alle macht geprobeerd zijn overlijden uit te stellen (met Apple vliegtuig naar Europa voor behandelingen etc). Het is gelukt om dat een paar jaar te verlengen met veel moeite en doorzettingsvermogen, maar uiteindelijk helpen zelfs miljarden niet tegen deze ziekte…

 • Profielfoto
  JWB

  Kijkend naar hun relatie (zie bio) denk ik dat ze die hoeveelheid geld zo zou omruilen voor Steve.

 • Profielfoto
  iNicky

  @FastMac, ik denk dat Steve van zijn werk genoot.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Ik zou mijn meisje niet voor 11M willen missen.

 • Profielfoto
  bakvis

  Waarom lees ik trouwens nooit iets over het miljoenen jacht dat momenteel nog in aanbouw is? Jobs heeft het helaas niet af kunnen zien maar, maar powell zit straks wel met zo’n enorm schip! En nog wat slordige miljarden dus…..

 • Profielfoto
  janau

  Ik ga haar een aanzoek doen!:-)

 • Profielfoto
  FastMac

  Voor dat geld heeft ze waarschijnlijk veel moeten lijden onder de constante afwezigheid van his Steveness.

  En zo is het. Als je bedrijfsmatig zo succesvol bent dan heb je niet de tijd om veel persoonlijke zaken te managen lijkt me. Het lijkt het mij het niet waard.

  Wat ik sneu vindt is dat ze niet samen van al die centen hebben kunnen genieten op hun oude dag, spelend met de kleinkinderen en samen oud worden.

  Worst case scenario… veel poen maar er niet van kunnen genieten. Zie je vaker.

 • Profielfoto
  Needler

  Voor dat geld heeft ze waarschijnlijk veel moeten lijden onder de constante afwezigheid van his Steveness.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Heel veel mensen doen dat niet. Overigens toch een bescheiden fortuin voor (de weduwe van) de CEO van het meest waardevolle bedrijf ter wereld (in waarde van aandelen!)

 • Profielfoto
  Rogiervanbossum

  @joeperrr

  Hoezo zij wel? Wie doet/deed dat niet?

 • Profielfoto
  joeperrr

  Mooi dat zij wel iets goeds doet met haar geld.