Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 13 september 2012
Leestijd: 1 minuut

Wat kan Siri in Nederland?

Tijdens de presentatie van de iPhone 5 gisteren liet iOS-baas Scott Forstall een aantal interessantie functies zien die in Siri zitten vanaf iOS 6. De digitale assistent wist niet alleen aan te geven wat de uitslagen waren van recente footballwedstrijden, maar het kon ook reserveringen maken bij een lokaal restaurant. Ze zette nog net geen koffie.

Behoorlijk indrukwekkend, maar als je niet in de Verenigde Staten woont, gaan veel van die extra functionaliteiten helaas verloren. Om je alvast wat voor te bereiden op de komende teleurstelling, heeft Apple een site online gezet die per land laat zien welke diensten Siri ondersteunt en welke niet. Misschien wel de meest indrukwekkende functie binnen iOS 6 is de navigatie en gelukkig kan daar in Nederland wel gebruik van gemaakt worden. Was je echter van plan om Siri een reservering bij een lokaal eethuis te laten maken, dan kom je bedrogen uit.

Siri is wel in staat om in Nederland lokale bedrijven op te sporen en daar foto’s en recensies van te laten zien, maar heb je zin in een avondje bioscoop en wil je kijken welke film in je buurt draait, dan moet Siri helaas verstek laten gaan. Op het moment van schrijven is ook de integratie van Facebook en Twitter binnen Siri voor Hollanders niet toegankelijk. Dat de Nederlandse Eredivisie wel door Siri ondersteund gaat worden met uitslagen, was sinds de WWDC al bekend, dankzij een oplettende OMT’er. Wanneer de overige functionaliteit voor ons kikkerlandje aangescherpt gaat worden, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat kan Siri in Nederland?
Sluiten