Wat kan Siri in Nederland?

Door: Michiel de Vries - 21 reacties

Tijdens de presentatie van de iPhone 5 gisteren liet iOS-baas Scott Forstall een aantal interessantie functies zien die in Siri zitten vanaf iOS 6. De digitale assistent wist niet alleen aan te geven wat de uitslagen waren van recente footballwedstrijden, maar het kon ook reserveringen maken bij een lokaal restaurant. Ze zette nog net geen koffie.

Behoorlijk indrukwekkend, maar als je niet in de Verenigde Staten woont, gaan veel van die extra functionaliteiten helaas verloren. Om je alvast wat voor te bereiden op de komende teleurstelling, heeft Apple een site online gezet die per land laat zien welke diensten Siri ondersteunt en welke niet. Misschien wel de meest indrukwekkende functie binnen iOS 6 is de navigatie en gelukkig kan daar in Nederland wel gebruik van gemaakt worden. Was je echter van plan om Siri een reservering bij een lokaal eethuis te laten maken, dan kom je bedrogen uit.

Siri is wel in staat om in Nederland lokale bedrijven op te sporen en daar foto’s en recensies van te laten zien, maar heb je zin in een avondje bioscoop en wil je kijken welke film in je buurt draait, dan moet Siri helaas verstek laten gaan. Op het moment van schrijven is ook de integratie van Facebook en Twitter binnen Siri voor Hollanders niet toegankelijk. Dat de Nederlandse Eredivisie wel door Siri ondersteund gaat worden met uitslagen, was sinds de WWDC al bekend, dankzij een oplettende OMT’er. Wanneer de overige¬†functionaliteit¬†voor ons kikkerlandje aangescherpt gaat worden, is niet bekend.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  aukem

  Ahh balen! Wanneer komt Siri uit voor iPod Touch ‘4

 • Profielfoto
  Kevintjuhhhh

  Siri is echt leuk, maar jammer dat Nederland een beetje wordt overgeslagen. De uitrol van nieuwe producten gaat redelijk snel, gelukkig. Maar siri laat nu toch we lang op zich wachten…. Zucht

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Aukem, ik denk dat Siri nooit uit zal komen voor de iPod touch 4e gen… Het komt wel op de nieuwe iPod touch.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nada dus…! En trouwens: wie weet wanneer iOS 6 voor download beschikbaar wordt? Want daarover hebben ze gister niks gezegd volgens mij! Of wachten ze tot de iPhone 5 er een tijdje is – om meer te verkopen?!

 • Profielfoto
  SVHero

  IOS 6 is vanaf 19 september te downloaden

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Ik gok op oktober voor meer Siri functionaliteit in ons kikkerlandje

 • Profielfoto
  Kyhd

  Siri kan ook de standen, uitslagen en wedstrijden van de Eredivisie laten zien:)

 • Profielfoto
  michielraggers

  Ik zou nu wel eens een sms-je willen dicteren.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Siri in het Nederlands zou leuk zijn..

  Nu gebruik ik t toch niet.

 • Profielfoto
  flappah

  @DaveFlash, ik denk dat Oktober nog wat vroeg is. Ik bedoel, Siri werd ook pas met iOS 5.1 uitgebreid met Japans. Het lijkt dus logisch te veronderstellen dat verdere Siri-uitbreiding dan ook pas met iOS 6.1 plaatsvindt. iOS 5.1 kwam afgelopen Maart uit dus ik ben bang dat we NL Siri-ondersteuning pas ergens begin volgend jaar mogen verwachten.

 • Profielfoto
  iBaar

  Eredivisie uitslagen……net datgene waar ik op zit te wachten…..not

  Ik heb haar vorige maand goed gebruikt in de VS…..met 4G!

  In Nederland is het nog niet echt bruikbaar.

 • Profielfoto
  GJ-

  Macaanzee wat ben je toch een zeikerige pisnicht zeg jij altijd met je meer dan negatieve insteek hier op omt.
  Als je de oortje, oogjes en de presentaties beter had gelezen dan had je in koeieletters de 19e zien staan.

  Dus niks eerder en meer iPhone 5 verkoop alleen om OS6.

 • Profielfoto
  Dossea

  In Belgi√ę kan je gewoon een status posten op Facebook, waarom zou dat in Nederland niet gaan dan?

 • Profielfoto
  iPredict

  Een nederlandse versie van Siri en Dictation zijn enkel een kwestie van tijd. Het werkend krijgen van alle services van Siri in Nederland daarentegen is een kwestie van VEEL tijd, aangezien niet alleen Apple hierbij betrokken is.

 • Profielfoto
  Daantsjie

  Volgens mij had ik hier ergens gelezen dat Siri op zn vroegst aan het eind van dit jaar zal uitkomen

 • Profielfoto
  ibla

  Goh, dat is apart. Gisteravond tijdens de keynote kon Siri op m’n Facebook wall posten. Ik herhaalde exact wat Scott zei over Sushi en het werkte. Nu opeens werkt het niet meer!?! Ik draai de laatste beta van voor de GM.

 • Profielfoto
  Melle

  @GJ > wat je ook vindt van MacAanZee… rustig jongen. Rustig.

 • Profielfoto
  imacbrielle

  siri volgt nog een cursus nederlands bij de nti denk ik
  en die leert niet zo snel

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @GJ Ik ben géén nicht en niet zeikerig. Dit is toch de plek waar we onze mening kunnen geven, of niet soms? En de datum van 19 september heb ik gemist. OMT Stream liep regelmatig vast, ondanks snel internet.
  En als we hier geen vragen meer kunnen stellen of onze mening kunnen geven, wat is dan het nut van het forum? En wie is er nou zeikerig?!:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @GJ Je kunt blijkbaar nergens tegen. En hebt mijn meeste posts niet gelezen. Ik ben giga Applefan, al 20 jaar alleen op Macs gewerkt, iPods en iPhones etc. Dus veel positieve ervaringen, maar de kritiek mag je hier op OMT ook hebben. Heeft geen nut om alles maar positief te vinden.

 • Profielfoto
  loicraes

  Weet iemand wanneer siri in het nederlands uitkomt