Vier redenen om nu géén iPad te kopen

32 reacties

Je zal de uitspraak niet snel tegenkomen op een fansite als OMT maar in dit geval is geen andere conclusie mogelijk: op dit moment is het onverstandig om een nieuwe iPad te kopen. Na Apple’s iPhone 5-onthulling zijn er 4 redenen opgedoken om nog even geduld te hebben met de aanschaf van een iPad.

1. Lightning
Tijdens het media event van afgelopen woensdag onthulde Apple een nieuwe aansluiting: Lightning. Deze connector heeft een aantal voordelen, maar nog belangrijker: vanaf nu zullen alle nieuwe iOS-apparaten ermee uitgerust worden. Accessoire-makers zullen zich vanaf nu dus richten op Lightning in plaats van de oude 30-pins-dockconnector.

Algemeen wordt verwacht dat Apple in oktober uit zal komen met een compact model van de iPad; de iPad mini. Als dit het geval is dan zal deze kleine iPad zeker een Lightning-aansluiting krijgen. Tegelijkertijd is het ook waarschijnlijk dat deze gelegenheid aangegrepen wordt om een nieuwe versie van de derde generatie iPad uit te brengen. In dat geval zal ook dit model de 30-pins-connector verruilen voor Lightning.

2. IGZO
Experts vermoeden dat Apple zich niet beperkt tot een nieuwe aansluiting bij een mid-life update van de derde generatie iPad. Waarschijnlijk zal er ook een nieuw IGZO-scherm in het apparaat gezet worden. Deze technologie maakt schermen dunner en energiezuiniger.

Apple heeft veel geïnvesteerd in IGZO-technologie. Voorafgaand aan de introductie van de iPad 3 werd dan ook voorspeld dat de schermen in de nieuwe iPad zouden zitten. Dit gebeurd niet omdat ze niet op tijd productieklaar waren. Inmiddels kunnen ze wel geproduceerd worden en zijn ze al te vinden in de iPhone 5. Door de schermen ook in de nieuwe iPad te zetten kan Apple de technologie betaalbaarder maken én de batterijduur van de iPad verbeteren.

3. 4G all the way
De nieuwe iPad heeft 4G, maar inmiddels is duidelijk dat dit niet werkt buiten Amerika. De 4G-chip in de nieuwe iPhone 5 kan wél contact maken met 4G-netwerken op andere continenten. Nu Apple deze chip in grote hoeveelheden inkoopt is het niet ondenkbaar dat een geüpdatete versie van de iPad 3 ‘m ook aan boord krijgt.

4. Size does matter
Een laatste reden om nu geen iPad te kopen heeft te maken met de eerder-genoemde iPad mini die zeer waarschijnlijk uitkomt. Wie nu een iPad wil kopen heeft immers misschien wel meer behoefte aan een compacter of een meer betaalbaar model, twee eigenschappen die zo’n iPad mini zeker zal hebben. Samen met een IGZO-scherm, Lightning-aansluiting en mogelijk zelfs wereldwijd 4G-internet is de iPad mini in sommige gevallen dus een beter alternatief dan een iPad 3. In ieder geval is de overweging de moeite van het wachten waard.

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  Xcode

  Het zou mij enigszins verbazen als Apple zo snel al weer een aangepaste iPad zal introduceren. Ik houd het voorlopig nog op maart/april. Opzich is de redenering niet gek: een kleinere iPad introduceren en de grotere broer in een nieuw jasje steken.

 • Profielfoto
  fkeunen

  En tot wanneer voorspellen jullie dan dat we moeten wachten?? Januari?? Dat duurt nog wel even…

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  @fkeunen

  Algemeen wordt verwacht dat Apple in oktober uit zal komen met een compact model van de iPad; de iPad mini.

 • Profielfoto
  Newsphoto

  Ik heb er laatst eentje aangeschaft …….. en ben er blij mee.
  Wat de toekomst brengt zien we wel weer.

 • Profielfoto
  H-P.

  Kan mij haast niet voorstellen dat er een tussentijdse update verschijnt van de huidige iPad. In tegenstelling tot de iPad “mini” zijn daar ook geen noemenswaardige “nieuwtjes” over verschenen. Daarnaast zou een nieuwe aansluiting & een nieuw dunner scherm wellicht moeten zorgen voor daadwerkelijk een nieuwer en dunner apparaat. Na 6 maanden weer terug naar iPad2 formaat lijkt me wat abrupt..

 • Profielfoto
  Jafo

  En enkele redenen om juist nu wel een nieuwe iPad aan te schaffen.
  Lightning: als je dan toch al al die verouderde randapparatuur hebt kun je daar het beste nog zo lang mogelijk van genieten door nu nog een iPad met 30 pins connector te kopen.
  4G: tegen de tijd dat telcos hoer in NL 4G aanbieden zijn de kosten zo gestegen dat je de data abbos niet meer kunt betalen. Als je iPad geen ondersteuning biedt kom je ook niet in de verleiding.
  MIDI: nu weet je dat je je midi keyboard kunt aansluiten met de camera connection kit. Voor de nieuwe iPad is dat nog afwachten of dat blijft werken.

  En zo is er nog wel meer te verzinnen. Zou er zomaar een heel artikel over kunnen schrijven.

 • Profielfoto
  taxandria

  Verdomme OMT, Jullie brengen me aan t twijfelen! ;)
  Zit met mijn been in het gips en dacht aan het kopen van een iPad.
  Verwachten jullie ook prijsdalingen van de huidige iPad 3 lijn? nee toch?

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Zijn er niet altijd redenen om het niet te kopen? Die dingen komen zo vaak uit dat je toch nooit bij de tijd kan blijven…

 • Profielfoto
  typonerd

  Afgaande op de prijs van de nieuwe iPod touch zal de iPad mini 400 euro gaan kosten… Je kan moeilijk een iPad verkopen aan 350 als de touch 329 kost… Een prijsdaling zit er zeker niet in…

 • Profielfoto
  taxandria

  Thanks Typonerdd;)

 • Profielfoto
  SvS

  Ach ja, èlk nieuw iPad of welk product dan ook, krijgt nieuwe features. Geen reden om dan maar eeuwig te wachten. Ik heb nu sinds een maand een iPad 3 en het bevalt echt heel erg goed. Echt multifunctioneel!

  En ja, schermen worden altijd steeds beter. Ja, wanneer was het dan goede moment geweest… nooit. En iPad mini? Leuk en aardig, maar heb al een S2, dus een vergrote versie van S2/iPhone hoef ik dus niet.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @typonerd die vergelijking gaat hier niet volledig op: touch is kleiner dus moeilijker te maken. Daarbij kost opslag veel. Waarschijnlijk zal de mini 8 of 16 GB krijgen.

 • Profielfoto
  alexjeee

  deze maat van de iPad is voor mij perfect, al die andere maten zijn voor mij te groot of te klein. moet hem sowieso in een tas meenemen dus waarom kleiner?!

 • Profielfoto
  alexjeee

  @typonerd die vergelijking gaat hier niet volledig op: touch is kleiner dus moeilijker te maken. Daarbij kost opslag veel. Waarschijnlijk zal de mini 8 of 16 GB krijgen.

  niet schelden he:P

 • Profielfoto
  essiw

  @koen,
  Toch is het strategisch gezien niet logisch, ook al heeft het minder opslagruimte zullen mensen toch geneigd zijn om een ipad mini te kopen als ie minder duur is, dit omdat de meeste mensen de opslag niet nodig hebben. Maar uiteindelijk maakt het niet uit, het blijft winst voor apple.

 • Profielfoto
  roger767

  in oktober een ipad mini en een refresh van de ipad 3, hoogst onwaarschijnlijk. Als er een ipad mini komt dan word hij aangekondigd met de ipad 4, die pas in begin 2013 op de planning staat.

 • Profielfoto
  daantje22

  zou wel erg raar en dom zijn om nu een vernieuwde ipad 3 aan te kondigen.

  In maart 2012 is hij uitgekomen, en dan weer oktober 2012? dat zou nog geen 7 maanden na de release van ”the new ipad” zijn..

  Dan kunnen ze beter de iPad 4 in maart aankondigen met lightning aansluiting en IGZO scherm..

  Ook alle accessoires zouden dan weer aangepast moeten worden op het lightning, bijv nieuwe smart cases en andere accessoires, etc

  Ik ben iig blij met mijn eergisteren aangekochte ipad 3:D

  iPad mini ben ik niet in geïnteresseerd, dat vind ik weer zo tussen ”wal en schip”

  kleine iPad, grote ipod touch :s

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  Forget it! Zeker niet een nieuwe of vernieuwde voor het einde van het jaar, maar waarschijnlijk pas in het voorjaar. Volg Apple’s trend/schema/gewoonte en je weet waarom…

 • Profielfoto
  MikeWazovski

  ‘k Heb er net één besteld (met inscriptie): komt morgen en ik ga er juist onwijs blij mee zijn!
  Ik heb gewacht tot na 12-9 waar alleen maar een iPhone iPod aangekondigd werd. Geen nieuwe iMac, geen nieuwe AppleTV, geen nieuwe iPad. Vandaar dat ik maar de knoop doorgehakt heb. En juist: ik heb overal kabels liggen met een 30-pins connector. Op het werk, thuis op meerdere plekken en zelfs in de BMW.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Er komt zeer waarschijnlijk wél een kleine update aan, ik wou dit weekend met mijn verjaardagsgeld een nieuwe iPad 3, WIT 64GB WiFI + 4G kopen, blijkt dat Vodafone die nergens meer voorradig heeft. Nu sta ik op een wachtlijst, maar er werd mij verteld dat de iPad 3 (4G model) sowieso moeilijk tot zeer slecht leverbaar is. Dus wie weet.:-)

 • Profielfoto
  knekkie

  En zo kan je blijven wachten.

  Wil je een iPad… Gewoon kopen.

 • Profielfoto
  daantje22

  Er komt zeer waarschijnlijk wél een kleine update aan, ik wou dit weekend met mijn verjaardagsgeld een nieuwe iPad 3, WIT 64GB WiFI + 4G kopen, blijkt dat Vodafone die nergens meer voorradig heeft. Nu sta ik op een wachtlijst, maar er werd mij verteld dat de iPad 3 (4G model) sowieso moeilijk tot zeer slecht leverbaar is. Dus wie weet.:-)

  Bij bol.com voor 22.30 bestellen morgen in huis de 64GB 4G wifi versie
  Zo ook bij wehkamp direct leverbaar en mediamarkt;)

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Vorig jaar was het ook al dat er rond deze tijd de iPad 3 zou komen Apple kende zal pas volgend jaar een nieuwe iPad zal uitbrengen. Apple doet niet mee aan de dingen van andere en neemt zelf de stapje om een goed product uit te brengen.

  Is er echt nog een markt tussen iPhones en iPads? Gaat Apple dit doen om heel veel verschillende toestellen te hebben of gewoon heel goede producten.

  Ik ben toevallig het interview aan het zien met Tim Cook en ze willen gewoon het beste product uitbrengen. Ik vind dat de ze niet moeten gaan kijken naar wat aandeelhouders willen want dat doen veel bedrijven en dat komt niet ten goede aan het product en aan mensen vanwege winstbejag. (ja er is een middenweg)

 • Profielfoto
  FastMac

  En wat dacht u van de snellere processor uit de iPhone 5… die is zo over te zetten in de iPad natuurlijk. Ik las eerder vandaag dat de nieuwe iPhone 2x zo nel is dan de iPad 3! Kan niet he… ik zeg, update komt voor de kerst!

 • Profielfoto
  nebilem

  Ik geloof miet dat de ipad 3 aangepast gaat worden. Dat is niet iets voor Apple ze wachten meestal op het nieuwe model.

 • Profielfoto
  apple-man

  Ik vind dit artikel nergens op slaan sorry. Dat van die ipad mini zijn alleen maar geruchten. Feiten daar gaat het hierom aangezien ik al in zeker 3 apple stores ben geweest waar ze niet in die ipad mini geloven. Daarbij geloof ik daar zelf ook niet zo in even als in die verbeterde ipad 3. Mensen worden door dit artikel op het verkeerde been gezet. Wat ik eerlijk gezegd ook een beetje kwalijk vind aangezien dit nieuws gebaseerd is op geruchten. Het is namelijk geen goede zaak als mensen zich hierdoor laten leiden.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Er staat in het artikel duidelijk vermeld dat het gaat om VERWACHTINGEN en VERMOEDENS, dus niet om nieuws. Dus waarom zou dat kwalijk zijn? We zitten hier om af te wegen wat slim zou zijn en hoe groot de kans is dat er wen iPad mini en een eventuele tussentijdse update van de iPad komen.

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  Het lijkt wel alsof de meesten hier een iPad alleen maar gebruiken als statusmiddel: als je er ook echt iets mee wilt doen (jeweetwel, voor je werk bijvoorbeeld) is het zelden een optie om op de bonnefooi maar een paar maanden te wachten.

  Daarbij is het eerste argument echt klinkklare onzin: de uitwisselbaarheid van kabeltjes met al die andere iOS-apparaten en iPods is juist een voordeel, toch? Waarom zou ik een apparaat kopen OMDAT het met een unieke verbinding komt?

  De rest van de argumenten snijden wellicht meer hout, maar ik ben door de jaren heen voorzichtig geworden met het kopen van eerste-generatie producten bij Apple (zie voor IGZO en 4G-toepassingen) na enige belangrijke zeperds (eerste witte MacBooks, ontvangst-ellende met IPhone 4).

 • Profielfoto
  BatMotor

  Achterlijk gedoe.Hiermee wordt alleen maar duidelijk.Dat bij apple de iphones en ipad’s maar half af zijn.

 • Profielfoto
  daantje22

  Het lijkt wel alsof de meesten hier een iPad alleen maar gebruiken als statusmiddel: als je er ook echt iets mee wilt doen (jeweetwel, voor je werk bijvoorbeeld) is het zelden een optie om op de bonnefooi maar een paar maanden te wachten.

  Daarbij is het eerste argument echt klinkklare onzin: de uitwisselbaarheid van kabeltjes met al die andere iOS-apparaten en iPods is juist een voordeel, toch? Waarom zou ik een apparaat kopen OMDAT het met een unieke verbinding komt?

  De rest van de argumenten snijden wellicht meer hout, maar ik ben door de jaren heen voorzichtig geworden met het kopen van eerste-generatie producten bij Apple (zie voor IGZO en 4G-toepassingen) na enige belangrijke zeperds (eerste witte MacBooks, ontvangst-ellende met IPhone 4).

  Volledig mee eens

 • Profielfoto
  apple-man

  Het lijkt wel alsof de meesten hier een iPad alleen maar gebruiken als statusmiddel. Met deze stelling ben ik het dus niet eens wat een onzin. waarom zouden mensen dit als statusmiddel zien leg mij dat eens uit. Of denk jij dat mensen alleen maar een ipad kopen om er vervolgens mee te pronken in dat geval vind ik deze stelling al helemaal nergens op slaan. Ik heb ook een ipad die heb ik gekocht omdat ik die heel erg handig vind. Maar ik zie een ipad niet als een statusmiddel.

 • Profielfoto
  osxwouteer

  Twee redenen om sowieso geen iPad aan te schaffen:

  -iPhone
  -MacBook