Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 september 2012
Leestijd: 2 minuten

Vier redenen om nu géén iPad te kopen

Je zal de uitspraak niet snel tegenkomen op een fansite als OMT maar in dit geval is geen andere conclusie mogelijk: op dit moment is het onverstandig om een nieuwe iPad te kopen. Na Apple’s iPhone 5-onthulling zijn er 4 redenen opgedoken om nog even geduld te hebben met de aanschaf van een iPad.

1. Lightning
Tijdens het media event van afgelopen woensdag onthulde Apple een nieuwe aansluiting: Lightning. Deze connector heeft een aantal voordelen, maar nog belangrijker: vanaf nu zullen alle nieuwe iOS-apparaten ermee uitgerust worden. Accessoire-makers zullen zich vanaf nu dus richten op Lightning in plaats van de oude 30-pins-dockconnector.

Algemeen wordt verwacht dat Apple in oktober uit zal komen met een compact model van de iPad; de iPad mini. Als dit het geval is dan zal deze kleine iPad zeker een Lightning-aansluiting krijgen. Tegelijkertijd is het ook waarschijnlijk dat deze gelegenheid aangegrepen wordt om een nieuwe versie van de derde generatie iPad uit te brengen. In dat geval zal ook dit model de 30-pins-connector verruilen voor Lightning.

2. IGZO
Experts vermoeden dat Apple zich niet beperkt tot een nieuwe aansluiting bij een mid-life update van de derde generatie iPad. Waarschijnlijk zal er ook een nieuw IGZO-scherm in het apparaat gezet worden. Deze technologie maakt schermen dunner en energiezuiniger.

Apple heeft veel geïnvesteerd in IGZO-technologie. Voorafgaand aan de introductie van de iPad 3 werd dan ook voorspeld dat de schermen in de nieuwe iPad zouden zitten. Dit gebeurd niet omdat ze niet op tijd productieklaar waren. Inmiddels kunnen ze wel geproduceerd worden en zijn ze al te vinden in de iPhone 5. Door de schermen ook in de nieuwe iPad te zetten kan Apple de technologie betaalbaarder maken én de batterijduur van de iPad verbeteren.

3. 4G all the way
De nieuwe iPad heeft 4G, maar inmiddels is duidelijk dat dit niet werkt buiten Amerika. De 4G-chip in de nieuwe iPhone 5 kan wél contact maken met 4G-netwerken op andere continenten. Nu Apple deze chip in grote hoeveelheden inkoopt is het niet ondenkbaar dat een geüpdatete versie van de iPad 3 ‘m ook aan boord krijgt.

4. Size does matter
Een laatste reden om nu geen iPad te kopen heeft te maken met de eerder-genoemde iPad mini die zeer waarschijnlijk uitkomt. Wie nu een iPad wil kopen heeft immers misschien wel meer behoefte aan een compacter of een meer betaalbaar model, twee eigenschappen die zo’n iPad mini zeker zal hebben. Samen met een IGZO-scherm, Lightning-aansluiting en mogelijk zelfs wereldwijd 4G-internet is de iPad mini in sommige gevallen dus een beter alternatief dan een iPad 3. In ieder geval is de overweging de moeite van het wachten waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vier redenen om nu géén iPad te kopen
Sluiten