Anth
Anth Nieuws 28 september 2012
Leestijd: 2 minuten

Tim Cook: Excuses voor Apple Maps

Sinds de introductie van iOS 6 is er veel commotie rond de applicatie maps. Voorheen leverde Google de kaartgegevens voor deze app, maar sinds de laatste versie van iOS heeft Apple dit stokje overgenomen. En dit ging overduidelijk niet vlekkeloos.

Tim Cook, CEO van Apple, biedt nu in een open brief zijn excuses aan voor Apple Maps. Cook stelt in de brief dat het bedrijf uit Cupertino er niet in is geslaagd om een product van wereldklasse af te leveren, zoals klanten van Apple mogen verwachten. Hij stelt ook dat Apple er op dit moment alles aan doet om de kwaliteit van de software zo snel mogelijk te verbeteren. 

At Apple, we strive to make world-class products that deliver the best experience possible to our customers. With the launch of our new Maps last week, we fell short on this commitment. We are extremely sorry for the frustration this has caused our customers and we are doing everything we can to make Maps better.

In de brief doet Tim Cook ook uit de doeken wat de toekomstplannen van Apple met Maps zijn. Cook zegt namelijk dat de applicatie compleet opnieuw is opgebouwd omdat het bedrijf nieuwe functies als vogelperspectief en navigatie wil toevoegen aan Apple Maps. Apple rept in de open brief overigens met geen woord over het feit dat Apple pas sinds iOS 6 verantwoordelijk is voor de kaartgegevens in Maps. Google wordt zelfs helemaal niet genoemd als voormalig verstrekker van de kaarten.

De laatste passages uit de brief zijn ongetwijfeld de meest opmerkelijke. Werden de problemen met Apple Maps eerder nog afgedaan als kinderziektes, nu suggereert Tim Cook aan voorlopig aan andere kaartenapplicatie te gebruiken om je weg te vinden. Zo verwijst hij naar de App Store voor alternatieven als Bing, MapQuest en Waze, maar zelf Google Maps en Nokia Maps worden genoemd als mogelijke alternatieven.

De volledige brief is op een speciale pagina op de website van Apple te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Tim Cook: Excuses voor Apple Maps
Sluiten