Thumbs, Physics, Cheese, Earpods

Door: Guido - 40 reacties

Met de komst van een nieuwe iPhone kun je er altijd van op aan dat Apple met stijlvolle commercials komt. Dat is ook dit jaar het geval. Apple heeft 4 reclames uitgebracht die inspelen op de nieuwe features van de iPhone 5: Thumbs, Physics, Cheese en Ears.

Thumbs
Verrassend aan de iPhone 5 is dat de afmeting alleen in de hoogte is veranderd. En niet in de breedte zoals je bij veel concurrenten ziet. Dat heeft alles te maken met je duim…

https://www.youtube.com/watch?v=A1Rc4MDmr8o&feature=player_embedded

Physics
De wetten der natuur neemt Apple met een korreltje zout..

https://www.youtube.com/watch?v=V4IRsCjMqdI&feature=player_embedded

Cheese
Say cheese! Deze commercial heeft natuurlijk alles te maken met de nieuwe panorama-functie die deel uitmaakt van iOS 6.

https://www.youtube.com/watch?v=Xtm4ySJQPOc&feature=player_embedded

Ears
Waar menigeen worstelde met Apple’s oude oordopjes, moeten de nieuwe EarPods zorgen voor meer draag- en luistercomfort.

https://www.youtube.com/watch?v=9-FmipwLsHc&feature=player_embedded

Reacties

40 reacties
 • Profielfoto
  J-vision

  Deze reclames zijn zeer goed. Simpel, duidelijk en overtuigend. De boodschap is helder en onschuldig.

 • Profielfoto
  Drixels

  ik vind de reclames wel altijd geweldig , nogal droog soms:D

 • Profielfoto
  freewel

  goeie ad natuurlijk!!! duidelijk en zelfs grappig!!!!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Prachtige commercials! Simpel, effectief. Net als de iPhone zelf. Alleen jammer dat we ze hier op tv nooit te zien krijgen. Zou Apple’s marketing afdeling denken dat er buiten de VS geen tv gekeken wordt?
  Overigens kan ik m’n scherm van mijn 4S nu al niet comfortabel bedienen met alleen m’n duim en ik heb toch √©cht geen kleine handen:)
  Ik type en klik altijd met een vinger van links, terwijl m’n rechterhand de iPhone vasthoudt. Juist: rsi in m’n rechterschouder!:)
  Mooi trouwens om Jonathan Ivy, DE man van het design te laten uitleggen waarom Apple niet zomaar even een nieuwe telefoon maakt, maar de beste telefoon wil maken door verbeteringen.
  Zo krijg je vrede met (misschien) het gemis aan een complete verrassing.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Leuk zoals altijd!:P

 • Profielfoto
  sunapple

  Dit straalt nou klasse uit. Kun je niet zeggen van die Samsung reclames die er alleen op uit zijn iets ander zwart te maken. Overduidelijk gaat ‘Thumbs’ over de schermformaten van andere telefoons die niet perfect zouden zijn, maar dat is veel subtieler uitgevoerd dan een side-by-side vergelijking, namelijk door alleen je eigen product te promoten. Daar heeft Apple geen andere merken bij nodig.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Dit straalt nou klasse uit. Kun je niet zeggen van die Samsung reclames die er alleen op uit zijn iets ander zwart te maken. Overduidelijk gaat \’Thumbs\’ over de schermformaten van andere telefoons die niet perfect zouden zijn, maar dat is veel subtieler uitgevoerd dan een side-by-side vergelijking, namelijk door alleen je eigen product te promoten. Daar heeft Apple geen andere merken bij nodig.

  Way to go fanboy… Dat je ze goed vind ok√© maar je zit te neuten dat Samsung Apple zwartmaakt en da’s nou net wat jij ook zit te doen.

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  De aansluiting is nu kleiner. Voor het volgende model mag de home button verhuizen en ook veel kleiner worden. Dat bespaard veel ruimte aan de voorkant. En vind ik de home button niet de mooiste oplossing.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  De homebutton vind ik altijd wel een soort kenmerk van de iPhone, iPad en iPod touch. Ik erger me er niet aan.

 • Profielfoto
  Goldex

  En we horen… Jeff Daniels!

 • Profielfoto
  Ecso11

  Duidelijke reclame! Komt er goed over

 • Profielfoto
  sunapple

  Dit straalt nou klasse uit. Kun je niet zeggen van die Samsung reclames die er alleen op uit zijn iets anders zwart te maken. Overduidelijk gaat ‘Thumbs’ over de schermformaten van andere telefoons die niet perfect zouden zijn, maar dat is veel subtieler uitgevoerd dan een side-by-side vergelijking, namelijk door alleen je eigen product te promoten. Daar heeft Apple geen andere merken bij nodig.

  Way to go fanboy… Dat je ze goed vind ok√© maar je zit te neuten dat Samsung Apple zwartmaakt en da’s nou net wat jij ook zit te doen.

  Samsung maakt Apple gebruikers een beetje belachelijk in hun reclame’s en dat vind ik op mijn beurt weer slecht. Mag ik?
  .
  Apple zegt ”Kijk, ons schermformaat is geschikt voor √©√©n hand .. etc.”, terwijl Samsung zegt ”Kijk, ons schermformaat is geweldig, want die van de iPhone is veel kleiner.” Apple’s reclame vind ik daarom sterker, dat is wat ik wil zeggen.

 • Profielfoto
  iFlorens

  Waar blijven de reclame’s in Nederland nou

 • Profielfoto
  Arthur345

  Dit straalt nou klasse uit. Kun je niet zeggen van die Samsung reclames die er alleen op uit zijn iets ander zwart te maken. Overduidelijk gaat \’Thumbs\’ over de schermformaten van andere telefoons die niet perfect zouden zijn, maar dat is veel subtieler uitgevoerd dan een side-by-side vergelijking, namelijk door alleen je eigen product te promoten. Daar heeft Apple geen andere merken bij nodig.

  Zoek maar eens op youtube mac vs. PC. Dan maakt apple ook iets zwart.
  .
  Vind ik ook niet helemaal van klasse getuigen.

 • Profielfoto
  BartFolkers

  Ik hoop dat de ook in Nederland komen…

 • Profielfoto
  MBPuser

  Dit straalt nou klasse uit. Kun je niet zeggen van die Samsung reclames die er alleen op uit zijn iets ander zwart te maken. Overduidelijk gaat \\\’Thumbs\\\’ over de schermformaten van andere telefoons die niet perfect zouden zijn, maar dat is veel subtieler uitgevoerd dan een side-by-side vergelijking, namelijk door alleen je eigen product te promoten. Daar heeft Apple geen andere merken bij nodig.

  Way to go fanboy… Dat je ze goed vind ok√© maar je zit te neuten dat Samsung Apple zwartmaakt en da\’s nou net wat jij ook zit te doen.

  Fanboy?? Je hebt zelf een profiel op een Apple community waar je élke dag komt :confused:

 • Profielfoto
  sunapple

  Dit straalt nou klasse uit. Kun je niet zeggen van die Samsung reclames die er alleen op uit zijn iets ander zwart te maken. Overduidelijk gaat \\\’Thumbs\\\’ over de schermformaten van andere telefoons die niet perfect zouden zijn, maar dat is veel subtieler uitgevoerd dan een side-by-side vergelijking, namelijk door alleen je eigen product te promoten. Daar heeft Apple geen andere merken bij nodig.

  Zoek maar eens op youtube mac vs. PC. Dan maakt apple ook iets zwart.
  .
  Vind ik ook niet helemaal van klasse getuigen.

  Samsung is de grootste smartphone maker in de wereld en Apple was destijds vele malen minder bekend dan de PC met maar een paar procent marktaandeel. Met een klein marktaandeel moet je veel overtuigingskracht hebben om bekend te worden, als je al bekend en succesvol bent (Samsung) hoef je toch niet meer eerst de ander onderuit te halen?

 • Profielfoto
  ro_me

  Dit straalt nou klasse uit. Kun je niet zeggen van die Samsung reclames die er alleen op uit zijn iets ander zwart te maken. Overduidelijk gaat \\\\\\\’Thumbs\\\\\\\’ over de schermformaten van andere telefoons die niet perfect zouden zijn, maar dat is veel subtieler uitgevoerd dan een side-by-side vergelijking, namelijk door alleen je eigen product te promoten. Daar heeft Apple geen andere merken bij nodig.

  Way to go fanboy… Dat je ze goed vind ok√© maar je zit te neuten dat Samsung Apple zwartmaakt en da\\\’s nou net wat jij ook zit te doen.

  Fanboy?? Je hebt zelf een profiel op een Apple community waar je élke dag komt :confused:

  Je hebt Apple gebruikers, en je hebt fanboys. Die verschillen nog al hoor. Fanboys zijn die irritante Apple slaafjes waarbij Apple niets verkeerds kan doen. Van die lui die zelfs al op je gaan schelden als je een Samsung koffiezetapparaat thuis hebt staan.

 • Profielfoto
  sunapple

  Je hebt Apple gebruikers, en je hebt fanboys. Die verschillen nog al hoor. Fanboys zijn die irritante Apple slaafjes waarbij Apple niets verkeerds kan doen. Van die lui die zelfs al op je gaan schelden als je een Samsung koffiezetapparaat thuis hebt staan.

  En ik ben dus geen fanboy, Yggdrasil :angry: Het beeldscherm waar ik naar aan het staren ben is gewoon een Samsung en daar kan ik mee leven:wink:

 • Profielfoto
  wwgnr

  Stop nou eens met dat gelink naar youtube. Het kijkt veel aangenamer op de site van apple zelf.

  http://www.apple.com/iphone/videos/

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Goede reclames. Er wordt inderdaad niemand onderuit gehaald in deze reclame, er wordt echt alléén maar naar de iPhone gekeken! Inderdaad jammer dat ze in Nederland niet op tv komen.

  @wwgnr Toch is het veel makkelijker om ze hier te kijken i.p.v. een linkje naar de Apple website te plaatsen waar je ze zelf kunt kijken. En dit is ook gewoon 1080p.

 • Profielfoto
  MBPuser

  Dit straalt nou klasse uit. Kun je niet zeggen van die Samsung reclames die er alleen op uit zijn iets ander zwart te maken. Overduidelijk gaat \\\\\\\\\\\\\\\’Thumbs\\\\\\\\\\\\\\\’ over de schermformaten van andere telefoons die niet perfect zouden zijn, maar dat is veel subtieler uitgevoerd dan een side-by-side vergelijking, namelijk door alleen je eigen product te promoten. Daar heeft Apple geen andere merken bij nodig.

  Way to go fanboy… Dat je ze goed vind ok√© maar je zit te neuten dat Samsung Apple zwartmaakt en da\\\\\\\’s nou net wat jij ook zit te doen.

  Fanboy?? Je hebt zelf een profiel op een Apple community waar je élke dag komt :confused:

  Je hebt Apple gebruikers, en je hebt fanboys. Die verschillen nog al hoor. Fanboys zijn die irritante Apple slaafjes waarbij Apple niets verkeerds kan doen. Van die lui die zelfs al op je gaan schelden als je een Samsung koffiezetapparaat thuis hebt staan.

  En over wat voor type mens denk je dat we het hier hebben als iemand een gewone reactie plaatst en dan met zo’n domme opmerking komt? :sarcastic:

 • Profielfoto
  MBPuser

  Dit straalt nou klasse uit. Kun je niet zeggen van die Samsung reclames die er alleen op uit zijn iets ander zwart te maken. Overduidelijk gaat \\\\\\\\\\\\\\\’Thumbs\\\\\\\\\\\\\\\’ over de schermformaten van andere telefoons die niet perfect zouden zijn, maar dat is veel subtieler uitgevoerd dan een side-by-side vergelijking, namelijk door alleen je eigen product te promoten. Daar heeft Apple geen andere merken bij nodig.

  Way to go fanboy… Dat je ze goed vind ok√© maar je zit te neuten dat Samsung Apple zwartmaakt en da\\\\\\\’s nou net wat jij ook zit te doen.

  Fanboy?? Je hebt zelf een profiel op een Apple community waar je élke dag komt :confused:

  Je hebt Apple gebruikers, en je hebt fanboys. Die verschillen nog al hoor. Fanboys zijn die irritante Apple slaafjes waarbij Apple niets verkeerds kan doen. Van die lui die zelfs al op je gaan schelden als je een Samsung koffiezetapparaat thuis hebt staan.

  Van die lui die domme opmerkingen gaan plaatsen als iemand gewoon reageert op een artikel bedoel je? :sarcastic:

 • Profielfoto
  THX-1138

  ’t wordt voor mij geen iPhone 5 meer. Prachtig toestel. Was serieus ge√Įnteresseerd, maar de magie is er gewoon af voor mij. Bovendien doet de 4s het nog prima. Toen ik zag dat de 5 erg krasgevoelig is, was ik ‘r een beetje klaar mee. Dus gewoon een sim-only abonnement voor mij.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  De eerste twee vind ik goed, die laatste twee niet echt. Vooral die ‘cheeeeeeese’. Wtf? Zwaar irritant. En dat met die Earpods is ook zware onzin: er zijn al jaren merken die oordopjes maken die er zo uitzien. Apple doet net alsof ze nieuw zijn.

 • Profielfoto
  Rutger-cg

  Leuk subtiel einde bij elk filmpje;)

 • Profielfoto
  SanderApple

  De eerste twee vind ik goed, die laatste twee niet echt. Vooral die \’cheeeeeeese\’. Wtf? Zwaar irritant. En dat met die Earpods is ook zware onzin: er zijn al jaren merken die oordopjes maken die er zo uitzien. Apple doet net alsof ze nieuw zijn.

  Ze zijn ook nieuw, bij Apple dan. En dat ze bestaan wil nog niet zeggen dat Apple er geen mag maken. Er wordt toch ook niet maar één soort koelkast, tv, enzovoort enzovoort gemaakt? Overal zijn variaties op met waarschijnlijk hetzelfde doel.

 • Profielfoto
  LexObbens

  “Ears are weird” haha hele goede en simpele reclames!! Typisch Apple!

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Fanboy?? Je hebt zelf een profiel op een Apple community waar je élke dag komt :confused:

  Ik ben een doordeweekse (tevreden) gebruiker. Da’s een verschil. En dat ik hier elke dag kom is gewoon een kwestie van ontspanning en gezelligheid.;)

 • Profielfoto
  FloorvN

  haha bij de cheese commerical, aan het einde
  Works also on iPhone 4S, lol :P…

 • Profielfoto
  App69

  Voor ontspanning en gezelligheid moet je idd op OMT zijn.
  Een doordeweekse gebruiker die elke dag op OMT komt is een fanboy.
  Einde discussie.
  @Maverick, welk merk maakt zulke ‘earpods’?

 • Profielfoto
  slewes

  De oordopjes vallen bij mij ook uit. Gaan deze week ook terug. Jammer. T geluid is super.

 • Profielfoto
  html-junky

  In Nederland zijn we niet gewend dat het ene bedrijf het andere bedrijf noemt in elkaar reclame, in nederland noemen we dat zwart maken, maar in de VS is dat gewoon een vorm van reclame maken. Het os daar zelf heel normaal, zelfs frisdrankjes doen dat

  Deze discussie hier in de comments gaat meer over cultuur verschillen denk ik

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  @html-junky Inderdaad. In de VS is het heel normaal op een Coca-Cola reclame te zien waarin mensen op straat zogenaamd een smaaktest doen met Coca Cola en Pepsi. Uiteraard kiezen ze allemaal de 1e ;).

  Ik geloof dat het in NL zelfs verboden is om je concurrent zwart te maken in een reclame of zelfs maar te noemen.

 • Profielfoto
  Leonmlg

  Apple blijft onderdaad subtiel. Ze hadden bij “thumbs” ook kunnen zeggen dat ze het niet doen zoals samsung.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Ik vind alle reclames maar irritant. Afschaffen die zooi zou ik zeggen. Moet je eens een film op sbs6 kijken, zit je gewoon 40 minuten naar achterlijke reclames te koeleloeren..

 • Profielfoto
  karelschapie

  Ik heb ook een Xbox, en een Samsung tv. Maar als vergelijkbare apparaten nou door Apple gemaakt zouden worden zou ik toch daar voor kiezen. Simpel design, gebruik en perfecte samenwerking met andere apparaten…

 • Profielfoto
  -Mark-

  Je hebt Apple gebruikers, en je hebt fanboys. Die verschillen nog al hoor. Fanboys zijn die irritante Apple slaafjes waarbij Apple niets verkeerds kan doen. Van die lui die zelfs al op je gaan schelden als je een Samsung koffiezetapparaat thuis hebt staan.

  Heb jij een koffiezetapparaat van Samsung? Dude wtf!!!!!!
  ;)

 • Profielfoto
  Djmichel

  Karelschapie: Ik vind alle reclames maar irritant. Afschaffen die zooi zou ik zeggen. Moet je eens een film op sbs6 kijken, zit je gewoon 40 minuten naar achterlijke reclames te koeleloeren..

  Die reclames zorgen er wel voor dat een zender jouw lievelingsprogramma’s gewoon kunnen blijven uitzenden.;)

  Nu internet voor TV steeds toegankelijker worden is dit wel in mindere maten, maar nog steeds zij de reclame inkomsten voor een zender erg belangrijk. Al kunnen sommige zenders inderdaad overdrijven natuurlijk:)

 • Profielfoto
  sunapple

  En dat met die Earpods is ook zware onzin: er zijn al jaren merken die oordopjes maken die er zo uitzien. Apple doet net alsof ze nieuw zijn.

  Nu ben ik toch erg nieuwsgierig waar dan die oordopjes zijn die er al zo uitzagen. Als we Apple moeten geloven hebben zij ze ‘from the ground up’ ontworpen en bedacht, dus ben ik benieuwd naar je tegenvoorbeeld.