Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 26 september 2012

Terug van weggeweest: carbon-geruchten!

Een duik in de OMT-archieven leert dat er al jaren gespeculeerd wordt over nieuwe Apple-producten die van carbon fiber gemaakt zouden worden. Dit superlichte en oersterke materiaal zou gebruikt gaan worden voor de behuizing van MacBooks en iPads.

De Japanse site Macotakara heeft gesproken met een bron die beweert dat Apple nu éindelijk de daad bij het (ongesproken) woord gaat voegen. Een Japans bedrijf zou een order voor carbon fiber gekregen hebben van Apple. Het zou gaan om een materiaalsample maar de order is te groot zijn voor een kleinschalig experiment in Cupertino, aldus de bron.

De betrouwbaarheid van Macotakara is erg wisselend. Daarbij is de bron niet geverifieerd en gaan carbon-geruchten al jaren rond. Daarentegen is het gebruik van carbon fiber eerder al teruggevonden in patentaanvragen van Apple. Het gaat hierbij om een methode om het materiaal zo te bewerken dat het bekende weefpatroon niet of nauwelijks zichtbaar is. Daarbij kan een carbon-behuizing met Apple’s methode in elke kleur geproduceerd worden.

Zie jij carbon fiber om je volgende iPad of MacBook wel zitten?

Reageer op artikel:
Terug van weggeweest: carbon-geruchten!
Sluiten