Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 september 2012

Steve Jobs vereeuwigd in was

Op 5 oktober is het precies een jaar geleden dat Steve Jobs overleed. Ter gelegenheid hiervan heeft het Madame Tussauds wassenbeeldenmuseum in Hong Kong besloten om Apple’s mede-oprichter en voormalig CEO te vereeuwigen in was. Deze week ging de tentoonstelling open en zoals de eerste beelden laten zien is het beeld goed gelukt.

Het zal voor menig Apple-fan een unheimische ervaring zijn om oog in oog te staan met een levensechte verbeelding van de man die Apple oprichtte, van de ondergang redde en naar ongeëvenaarde hoogtes bracht. Het beeld lijkt in alles Jobs’ evenbeeld te zijn, van de bekende coltrui, Levi’s 501 en New Balance-schoenen tot aan een nauwkeurige namaak van zijn bril, zijn trouwring en zijn indringende blik.

De methode die de experts van Madame Tussauds gebruikt hebben heeft weinig te maken met de moderne technologie waar Jobs zijn faam mee behaalde. Er zijn 200-jaar oude methodes gebruikt om het 200.000 dollar-kostende beeld te maken.

Om oog in oog te kunnen staan met de levensechte Steve Jobs moet je afreizen naar Hong Kong. Daar vind je hem in een divers gezelschap van andere kenmerkende figuren, van Mahatma Gandhi tot Adolf Hitler. Het is niet bekend of het beeld van Steve Jobs op termijn ook op Madame Tussauds-tentoonstellingen in andere landen te zien zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steve Jobs vereeuwigd in was
Sluiten