Statenweg
Statenweg Nieuws 13 september 2012

Sociale netwerk Ping houdt op te bestaan

Wie kent Ping nog? Twee jaar geleden lanceerde Apple het sociale netwerk voor muziek. De dienst moest muziekliefhebbers met elkaar in contact brengen. Zo werd je op de hoogte gehouden van de muziek die je vrienden luisteren. De dienst was bovenal bedoeld om de verkoop van muziek via iTunes stimuleren. Dat laatste heeft Ping misschien wel de das omgedaan. Het bleek minder succesvol dan gehoopt.

Zoals verwacht trekt Apple daarom binnenkort de stekker uit het sociale netwerk binnen iTunes. Apple accepteert geen nieuwe leden meer en heeft aangekondigd dat de dienst op 30 september ophoudt te bestaan. Als alternatief heeft Apple de afgelopen tijd gewerkt aan een betere integratie van bestaande social networks als Twitter en Facebook.

Reageer op artikel:
Sociale netwerk Ping houdt op te bestaan
Sluiten