Sociale netwerk Ping houdt op te bestaan

Door: Statenweg - 6 reacties

Wie kent Ping nog? Twee jaar geleden lanceerde Apple het sociale netwerk voor muziek. De dienst moest muziekliefhebbers met elkaar in contact brengen. Zo werd je op de hoogte gehouden van de muziek die je vrienden luisteren. De dienst was bovenal bedoeld om de verkoop van muziek via iTunes stimuleren. Dat laatste heeft Ping misschien wel de das omgedaan. Het bleek minder succesvol dan gehoopt.

Zoals verwacht trekt Apple daarom binnenkort de stekker uit het sociale netwerk binnen iTunes. Apple accepteert geen nieuwe leden meer en heeft aangekondigd dat de dienst op 30 september ophoudt te bestaan. Als alternatief heeft Apple de afgelopen tijd gewerkt aan een betere integratie van bestaande social networks als Twitter en Facebook.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  NTG

  Ik denk niet dat er iemand is die hier ongelukkig van wordt.

 • Profielfoto
  100percentme

  Achja, apple heeft hier van geleerd, volgende keer meer geluk

 • Profielfoto
  Diastro

  Het was een leuke dienst, in de eerste maand best veel actieve leden ook. Maar helaas, Apple kan dit toch maar beter aan Facebook, Twitter, Last.fm of Spotify overlaten!

 • Profielfoto
  syltheboy

  Gelukkig maar!

 • Profielfoto
  Heuvel

  Klinkt als spotify?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Geen idee wat het was. Zag Ping altijd staan bij iTunes en wist vaag dat je daar aan anderen wat over je muziek kon melden. Maar waarom je dat nou zou doen heb ik nooit begrepen.
  En Ping had al zo’n nare klank van Blackberry, waarvan Apple dat toch echt gepikt had? Die naam? Laat Apple Twitter maar overnemen en nog beter integreren in iOS. Daar hebben we wat aan!