Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 7 september 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple bestelt minder bij Samsung

Het is geen geheim dat Apple en Samsung een frenemy-verhouding hebben. Terwijl er wereldwijd rechtszaken gevoerd worden over tablets en telefoons die wel of niet nagemaakt zijn bestelt Apple jaarlijks voor miljarden aan chips, beeldschermen en andere onderdelen bij Samsung.

Volgens Reuters is Apple druk bezig om minder afhankelijk te zijn van de leveranties van Samsung. Voor de iPhone 5 zouden daarom chips bij andere fabrikanten besteld zijn. Een Koreaanse krant berichtte vorige week zelfs dat Apple volledig zou stoppen met inkopen bij Samsung. Dat klopt niet volgens Reuters.

Overigens heeft Apple’s besluit om minder orders bij Samsung te plaatsen niets te maken met de juridische strijd waar de bedrijven in verwikkeld zijn. Dat denkt de bron die Reuters aanhaalt. Apple wil simpelweg minder afhankelijk zijn van leveranciers voor de productie van nieuwe apparaten en koopt daarom onderdelen bij verschillende fabrikanten in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple bestelt minder bij Samsung
Sluiten