Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 14 september 2012
Leestijd: 1 minuut

‘s Lands eerste iPhone-film in premiere

Morgen gaat op het Fim By The Sea-festival een bijzondere film in premiere. ‘Goedemorgen’ is een project van MacFan-columinst Ferry Piekart. Het unieke aan zijn film is niet het verhaal, de acteurs of het feit dat hij nooit eerder een film gemaakt heeft. Wat Goedemorgen anders dan alle andere films op het festival maakt is het productieproces. Voor zijn eerste (korte) film maakte Piekart uitsluitend gebruik van zijn iPhone 4.


Zowel het script, de opnames, montage én nabewerking van de 16-minuten durende film zijn op de iPhone uitgevoerd. Zelfs de benodigde rekwisieten zijn op de iPhone ontworpen. De apps die hiervoor gebruikt zijn heeft de iScenarist op zijn eigen site op een rij gezet.

In de korte film Goedemorgen wordt hoofdpersoon Anna (gespeeld door Alexandra Alphenaar) wakker in een vreemd bed, in een vreemde stad. Wat er gebeurd is weet ze niet. Wel komt er gerommel uit de badkamer. Er is dus nog iemand in het spel. Hoe het afloopt weten we morgen als de film in premiëre gaat op Film By The Sea in Vlissingen. Kaarten zijn online te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘s Lands eerste iPhone-film in premiere
Sluiten