Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 september 2012
Leestijd: 1 minuut

Onlusten in Foxconn-fabriek [UPDATE]

Het was vanochtend onrustig op het terrein van een Foxconn fabriek in het Chinese Taiyuan waar onderdelen voor de iPhone 5 geproduceerd worden. Zo’n 2000 werknemers zouden met elkaar op de vuist zijn gegaan na een onenigheid tussen twee medewerkers. Andere bronnen zeggen dat een mishandeling van een werknemer door een bewaker de oorzaak was.

[UPDATE] Chinese websites melden dat de onrusten veel ernstiger waren dan tot nu toe is aangenomen. Op foto’s zijn beschadigde gebouwen, omvergeduwde auto’s en brandjes te zien. Ook zijn er geruchten dat er tien doden bij de rellen zijn gevallen al wordt dit door officiële bronnen tegengesproken.

Medewerkers van de fabriek zouden buiten werktijd met elkaar op de vuist zijn gegaan in een van de slaapzalen op het complex. Eerder ging het gerucht dat de oorzaak van het gevecht een aanvaring tussen een werknemer en een bewaker van Foxconn geweest zou zijn, maar dit wordt tegengesproken door Foxconn. Volgens het bedrijf ging het om een privé-aangelegenheid.

De Foxconn-fabriek produceert onder andere de achterkant van de nieuwe iPhone 5 maar heeft de productie vandaag stilgelegd terwijl de politie onderzoek doet. 40 mensen zouden gewond zijn afgevoerd en een onbekend aantal is gearresteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onlusten in Foxconn-fabriek [UPDATE]
Sluiten