Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 3 september 2012
Leestijd: 1 minuut

OMT-bezoekers zijn innovators

Vorige week verscheen een bericht op de website van Chitika, een Amerikaans online-data-analysebedrijf, dat één maand na introductie meer dan 10% van de Apple-gebruikers had geüpgraded naar OS X 10.8 Mountain Lion. Een twee keer zo snelle adaptatie als bij Lion, ruim een jaar eerder.

Zo een getal moet even in perspectief gezet worden. Wanneer je je als Mac-gebruiker namelijk bijzonder wilt voelen, is het goed om je te beseffen dat volgens de rapportage van netmarketshare deze 10% maar een heel klein deel is van de taart die personal computer heet. In deze taart is het Windows 7-partje zeer recent groter geworden dan het 11 jaar oude Windows XP.

Desktop OS marktaandeel (bron: netmarketshare)

Wanneer je je wat minder bijzonder wilt voelen, moet je de vergelijking aangaan met medebezoekers van onemorething.nl. Uit onze Google Analytics statistieken blijkt namelijk dat inmiddels 54,9% van onze bezoekers de sprong naar Mountain Lion heeft gemaakt. Vergelijk je dit getal weer met de 10% van Chitika, dan kan er maar één conclusie volgen: OMT-bezoekers zijn innovators. Vooral als je je realiseert van 90% van deze mensen de sprong vier dagen na lancering al had gemaakt.

Mac OS X versies in gebruik bij OMT'ers (bron: Google Analytics)

Hoor jij nog niet bij de club van 10.8, download Mountain Lion dan voor net geen 16 euro in de Mac App Store. Kijk je naar de Bell Curve van Everett M. Rogers, dan ligt er helaas geen rol meer voor je weggelegd als innovator. Ook de rollen van early adopter en early majority zijn reeds vergeven wanneer je de vergelijking met OMT-bezoekers aangaat. Je zult het vijf weken na introductie van het product moeten doen met de bescheiden rol van late majority. Ben je tenminste geen laggard

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
OMT-bezoekers zijn innovators
Sluiten