Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 september 2012

NOS nieuwslezer bouwt RSS-app (Mac)

Het gebeurt niet vaak dat een functie verdwijnt in een update van een applicatie. Toch heeft Apple het geflikt met Safari 6. Daarin verdween de voor sommigen onmisbare RSS-lezer waarmee feeds eenvoudig uitgelezen konden worden in de webbrowser.

De leemte die Safari 6 achterliet voor RSS-junkies is nu gelukkig gevuld door NOS nieuwslezer Rachid Finge. Samen met zijn partners van WikiBros heeft hij het Mac-appje News Notifications gemaakt. Hiermee herleven je RSS feeds als nooit tevoren, niet in Safari maar in het Berichtencentrum!News Notifications bestaat uit een scherm waar je je favoriete RSS-feeds kunt invullen. Hierbij hoef je niet zelf op zoek naar de feed. De URL van de site is genoeg want de app zoekt er zelf de RSS feed bij. Per feed stel je in hoe vaak deze vernieuwd moet worden en hoeveel berichten er getoond moeten worden.

Alle nieuwe berichten van de feeds die je hebt aangemaakt verschijnen als notificatie in OS X en zijn terug te vinden in het Berichtencentrum. Door er op te klikken ga je direct naar de betreffende site. Daarmee biedt News Notification dus een push-notificatiefunctie die Safari nooit gehad heeft.

In zijn eenvoud is News Notifications een helende pleister voor iedereen die RSS zo mist in Safari 6. In ieder geval is het de €0,79 meer dan waard!

Reageer op artikel:
NOS nieuwslezer bouwt RSS-app (Mac)
Sluiten