Macbooks in de toekomst nog dunner?

Door: Anth - 19 reacties

Er zijn maar weinig laptops die kunnen beweren dat ze net als de Macbook Air in een envelop passen. De laatste retina versie van de Macbook Pro was 25% dunner dan het vorige model. Indrukwekkend, maar volgens Digitimes vindt Apple dit alles nog niet genoeg. Volgens bronnen zou het bedrijf namelijk op zoek zijn naar nog dunnere onderdelen voor toekomstige modellen.

Het component dat verantwoordelijk is voor de toetsenbordverlichting in de Macbook Pro en Macbook Air is momenteel 0,4 millimeter. Apple zou bezig zijn een dunnere versie van dit onderdeel te ontwikkelen waardoor de verlichting voor het toetsenbord in de nieuwe Macbooks nog maar 0,25 millimeter in zal nemen. Een besparing van 0,15 millimeter is natuurlijk marginaal, maar als er meer onderdelen verdund kunnen worden kan dit resulteren in dunnere laptops.

Het is ook mogelijk dat Apple van de vrijgekomen ruimte profiteert door het plaatsen van grotere accu’s, om zo nog betere batterijprestaties te behalen. Want laten we eerlijk zijn, zitten we echt te wachten op een Macbook Air die nog dunner is dan de huidige versie?

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  elisa9180

  Ik zeker niet maar extra battery komt altijd goed van pas en mss een betere levens duur van de battery

 • Profielfoto
  Soulshaker

  De macbook air is dun genoeg.
  Als je nog dunner gaat , krijg je gevalletjes van een gebogen macbook.
  Het moet nog solide en ergonomisch aanvoelen.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Ik heb dit jaar de nieuwe 15″ non-retina gekocht en die vind ik al dun ;p

 • Profielfoto
  sunapple

  Een dunnere 13” MBP is nodig, maar de Air is dun zat. Misschien lichter?

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Inderdaad.
  Lichter en krachtiger .

 • Profielfoto
  AliO

  Lichter hoeft ook niet.
  Ik heb er altijd veel moeite mee om hem rustig neer te zetten en op te tillen omdat het al bijna niks weegt.

 • Profielfoto
  Dustin24

  Ik vind de dikte van de MacBook Pro precies goed zo, niks aan veranderen! Voelt wel robuust aan.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind ze allemaal dun genoeg. Er moet ook nog een beetje “body” in zitten om ‘m niet de kwetsbaar te maken, zodat ie te makkelijk gaat buigen.

 • Profielfoto
  iPredict

  Eerlijk is eerlijk, alle producten die Apple verkoopt zijn dun genoeg. Nóg dunner zal de kwaliteit van ons leven niet verbeteren. Extra batterijduur is daarentegen altijd welkom. Maarja… helaas raakt de maatschappij meer opgewonden van slanke producten.

 • Profielfoto
  alexjeee

  gewoon meer batterij in douwen… komt altijd goed van pas

 • Profielfoto
  maxtje

  Als ie dan uitkomt zal je weer tweets kunnen lezen dat hij te goedkoop aanvoelt omdat hij zo dun is, net zoals het iPhone5 verhaal!:p

 • Profielfoto
  Ganymedus

  De plannen die Intel heeft gepresenteerd op basis van de Haswell processor zal de ultrabooks nog dunner maken. Apple zal hier zeker gebruik van gaan maken, al was het enkel om te kunnen concurreren met merken als Lenovo etc., en inherent hieraan ook dunnere laptops op de markt brengen.

 • Profielfoto
  essiw

  Wat ik niet snap is dat apple niet de ruimte die ze besparen vullen met meer batterijen, een langere tijd dat zon laptop aan kan is toch veel nuttiger dan dunner en lichter?

 • Profielfoto
  JeveStobs

  Nog dunner voelt voor mij niet fijn aan, maak liever plaats voor een grotere accu.

 • Profielfoto
  ibla

  Lichter hoeft echt niet…. Heb altijd al moeite om mijn 11″ Air open te krijgen omdat ie zo licht is… Als je de deksel optilt trek je de onderkant mee:)

 • Profielfoto
  cheekychimp

  Nog dunner? Dit doet me denken aan de Mapple Void:|

  http://www.youtube.com/watch?v=7gf-ICdzU18

 • Profielfoto
  nk22

  Hmmm….wel handig mee te gooien

 • Profielfoto
  apple-man

  Dunner hoeft voor mij niet zo nodig. Dat is misschien wel mooier en handiger om mee te nemen in je rugzak. Maar of dit ook beter is daar heb ik soms twijfels over. Er kunnen namelijk ook nadelen zitten aan iets wat extreem dun is. kijk maar naar de Macbook pro retina die heeft daardoor geen firewire ethernet en ook geen IR ontvanger. Ook is hij volgens iFixit de minst repareerbare laptop op de markt. En naderhand Ram bij zetten gaat al ook niet. Maar ik klaag hier niet over want ik heb zelf ook een macbook pro retina 2.3 GHZ 16GB 256SSD. Ik heb die toch gekocht omdat ik die nadelen persoonlijk niet zo heel erg vind.