Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 september 2012

Loopt Foxconn Apple-contracten mis?

Er lijkt een machtsstrijd gaande tussen Foxconn en Pegatron. Dat klinkt misschien als de plot van de nieuwste Transformer-film, maar nee. Het gaat hier om lucratieve contracten van Apple waar twee Aziatische fabrikanten op azen.

Volgens een Zuid Koreaanse krant heeft het Taiwanese Pegatron het grootste contract voor de productie van de iPad mini in de wacht gesleept. Dat is slecht nieuws voor Foxconn. Dat bedrijf was tot nu toe de grootste fabrikant van Macs en iOS-apparaten maar is inmiddels geen exclusieve partner meer van Apple. Vorig jaar al bleek dat Pegatron mee mocht doen met de productie van de iPhone 4S.

Volgens de Economic Daily News mag Pegatron 50 tot 60 procent van alle iPad mini’s gaan produceren voor Apple. De rest moet alsnog uit Foxconn-fabrieken gaan rollen. Ook zouden er afspraken gemaakt zijn om Pegatron later dit jaar naast Foxconn in te zetten voor de productie van de iPhone 5.

Redenen voor het besluit om de productie van een iPad mini en de iPhone 5 bij meerdere partijen onder te brengen laten zich raden. Eerder haalde Apple al orders bij Samsung weg om zich minder afhankelijk te maken van één producent. Door meerdere fabrikanten aan zich te bieden kan het bedrijf sneller en flexibeler reageren op de vraag van de markt.

Natuurlijk gaat het in het geval van Pegatron’s contract enkel om geruchten, net als bij de iPad mini die uit de Taiwanese fabrieken zou gaan rollen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Loopt Foxconn Apple-contracten mis?
Sluiten