Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 18 september 2012

Jony Ive ontwerpt Leica-camera voor het goede doel

Producten van Apple hebben twee dingen gemeen; ze zien er over het algemeen fantastisch uit en kosten flink wat duiten. Het eerste is grotendeels het werk van de man achter het design, Jonathan Ive. De ontwerpen van Ive zijn niet veel buiten de wereld van Apple te vinden, en Ive zelf houdt niet van de spotlights.

Toch heeft cameraproducent Leica Ive zover gekregen dat hij een camera gaat ontwerpen voor het Duits bedrijf. Er zal maar een enkel model van deze versie uit de M-lijn van Leica gemaakt worden. Een gelimiteerde editie in de puurste zin van het woord. Verder zijn er weinig dingen bekend over deze camera.

De baas van Leica, Andreas Kaufmann, meldde verder dat de camera geveild gaat worden en dat alle opbrengsten ten goede komen aan een goed doel. Daarnaast is dit project een samenwerking met Bono, frontman van de populaire rockband U2. Naar het ontwerp kunnen we enkel gissen – het ontwerpproces moet nog beginnen – maar iets vertelt ons dat het uiterlijk grijskleurig zal zijn met zwarte accenten.

Ben jij die Applefan met diepe zakken die iets wil doen voor het goede doel, regel dan snel een tweede hypotheek op je huis. De gangbare versie van de M-camera van Leica kost namelijk al een kleine $7000.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jony Ive ontwerpt Leica-camera voor het goede doel
Sluiten